Wyświetlanie 25–36 z 38 wyników

kawa z kenii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE

71,56 272,56 

Kawa Kenya Mukurweini KCCE

Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri | Mukurweini
Plantacja – Guadalupe
Wysokość upraw – 1500-2200  m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Washed
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Bolivia El Paraiso
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Bolivia El Paraiso

64,23 247,56 

Kawa Bolivia El Paraiso

Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód.

Kraj pochodzenia – Boliwia
Region – North Yungas, Caranavi
Farma – El Paraiso
100% Arabika
Wysokość upraw – 1580 m n.p.m
Roczna produkcja – 100 worków
Odmiana botanicznaRed Caturra
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

kawa owocowa
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

25,24 94,28 

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa tanzania

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

55,89 223,59 

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych.

Kraj pochodzenia – Tanzania
Region – Karatu
Farma – Ngila Coffee Estate
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

30,34 285,36 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków..

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Cuancua, Trujillo

Farma – Potosi

Farmer – Rigoberto Herrara
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny,

kawa geisha panama

Nowość

kawa geisha panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Geisha Panama

61,50 244,52 

Kawa Geisha Panama Carmen Estate

Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Odmiana botaniczna – Geisha
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis
Kawa Brazil Sítio Das Colinas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

52,99 210,51 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Caparaó Mountains
Plantacja – Sítio Das Colinas
Farmer – Nilim Assumpção Santos
100% Arabika
Wysokość upraw – 1260 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Red Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

25,24 99,74 

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Hulia
Farma – Buenos Aires
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Panama

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

34,49 68,99 

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – natural
Odmiana botaniczna – Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa z Brazylii

Nowość

Sìtio Tarumã
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

59,99 239,95 

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Mantiqueira
Plantacja – Sìtio Tarumã
Farmer – Eduardo Daniel da Silva
100% Arabika
Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs
Punktacja SCA – 89 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip