Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE 71,56 zł – 272,56 zł Kawa Kenya Mukurweini KCCE Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri | Mukurweini Plantacja – Guadalupe Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m. 100% Arabica Stopień palenia – Jasno Obróbka ziarna – Washed Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Bolivia El Paraiso 64,23 zł – 247,56 zł Kawa Bolivia El Paraiso Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód. Kraj pochodzenia – Boliwia Region – North Yungas, Caranavi Farma – El Paraiso 100% Arabika Wysokość upraw – 1580 m n.p.m Roczna produkcja – 100 worków Odmiana botaniczna – Red Caturra Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical 25,24 zł – 94,28 zł Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey 55,89 zł – 223,59 zł Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia – Tanzania Region – Karatu Farma – Ngila Coffee Estate 100% Arabika Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley 30,34 zł – 285,36 zł Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków.. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Cuancua, Trujillo Farma – Potosi Farmer – Rigoberto Herrara 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny, Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Geisha Panama 61,50 zł – 244,52 zł Kawa Geisha Panama Carmen Estate Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia – Panama Region – Volcán, Chiriquí Farma – Finca Carmen Estate Farmer – Carlos Aguilera 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Washed Odmiana botaniczna – Geisha Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Monteblanco Citric 24,86 zł – 94,28 zł Kawa Colombia Monteblanco Citric Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Citric Natural Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis 52,99 zł – 210,51 zł Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Mountains Plantacja – Sítio Das Colinas Farmer – Nilim Assumpção Santos 100% Arabika Wysokość upraw – 1260 m n.p.m Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra 25,24 zł – 99,74 zł Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Hulia Farma – Buenos Aires 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural 34,49 zł – 68,99 zł Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki. Kraj pochodzenia – Panama Region – Volcán, Chiriquí Farma – Finca Carmen Estate Farmer – Carlos Aguilera 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – natural Odmiana botaniczna – Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã 59,99 zł – 239,95 zł Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Mantiqueira Plantacja – Sìtio Tarumã Farmer – Eduardo Daniel da Silva 100% Arabika Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs Punktacja SCA – 89 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 59,89 zł – 239,55 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka