Przewiń do zawartości
sklep@gorillacoffee.plMessenger

Darmowa dostawa od 199 zł

GorillaCoffee.pl
Sklep z kawą ręcznie paloną, wyjatkowe plantcje, oryginalne fantastyczne kawy.
GorillaCoffee.plGorillaCoffee.pl

Szukaj...




Szukasz czegoś więcej?





Generic filters


Moje konto
0,00 zł0

Zobacz koszykZamówienie

  • Brak produktów w koszyku.

Razem: 0,00 zł

Zobacz koszykZamówienie

  • Kawa
    • Wszystkie kawy
    • Bestsellery kawowe Top 10
    • Kawa do ekspresuKawa do ekspresu ciśnieniowego
    • Kawa do przelewuKawa do ekspresu przelewowego
    • Kawa bezkofeinowa
    • Kawa Cold BrewCold brew, czyli kawa parzona na zimno.
    • Kawa Speciality[lessMoreVisible] Co to jest kawa speciality? Nawet dla osób znających podstawy języka angielskiego powyższy termin przywołuje jednoznaczne skojarzenia — specjalny, specjalistyczny. To słuszne skojarzenia. Kawa speciality zwana inaczej single origin to w dosłownym tłumaczeniu „pojedyncze pochodzenie”, co w branży kawowej oznacza ziarna, pochodzące z jednego zbioru. To jeden gatunek kawy z konkretnej uprawy w danym regionie. Kawa speciality to produkt z wyższej półki, dla wymagających smakoszów oraz prawdziwych koneserów „małej czarnej”. Już w latach 70. określenie to zyskało miano kompozycji, składającej się z wysokiej jakości ziaren gatunku Arabica, hodowanych w ściśle określonym mikroklimacie. [/lessMoreVisible] [lessMoreHidden] W niedługim czasie doprecyzowano definicję kawy speciality, stosując metodę klasyfikacji ziarna, opracowaną przez SCAA (Amerykańskie Stowarzyszenie Kawy Wysokiej Jakości). W stupunktowej skali ziarna kawy muszą otrzymać przynajmniej 80 punktów, aby móc zostać wyróżnionym jako kawa speciality. Co wpływa na unikatowość kawy speciality? Zanim dany gatunek kawy zdobędzie ten status, musi przejść wieloetapowy proces oceny przez certyfikowanego specjalistę do badania jakości kawy. Wyselekcjonowane ziarna kawy speciality to efekt testów, mających na celu zaszeregowanie kawy do „speciality coffee” lub „non speciality coffee” (tzw. kawa komercyjna). Przebieg procesu wygląda następująco: 1. Określenie liczby i rodzaju defektów zielonego, surowego ziarna, badanie koloru, wilgotności oraz obecności zapachów obcych (kawa znakomicie chłonie inne aromaty). 2. Badanie próbki pod…
    • Kawy Organiczne
    • Espresso Black EditionWyjątkowe kawy dla wielbicieli espresso i kaw malecznych
    • Kawa Geisha
    • Gold Edition
    • Kawa BlendBlend to mieszanka dwóch lub więcej kaw, które pochodzą z różnych regionów świata. Głównym celem blendu jest uzyskanie unikalnego smaku kawy. Blendy komponowane są przez Roastera, który czuwa nad procesem selekcji odpowiednich gatunków kawy oraz wypalaniem ziaren. Najczęściej blendy komponuje się tuz przed wypaleniem, chodź zdarzają się sytuacje odwrotne, kiedy wielkość ziaren wchodzących w skład blendu jest różna, przez co czas ich wypalania jest inny. Blendy wypalane w ten sposób, zawierają ziarna o różnym stopniu palenia, co ma odzwierciedlenie w ich barwie. Blendy pozwalają na rozkoszowanie się kawą skomponowaną według indywidualnych preferencji. Musisz koniecznie spróbować naszych mieszanek. Odkryj w kawie to co kochasz najbardziej.
    • Kawa MicrolotsMicrolot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Załóżmy, że masz sad jabłkowy. Większość drzew w sadzie produkuje wspaniałe jabłka. Jednak w jednym obszarze twojego sadu jest to jedno miejsce, w którym jabłka są niesamowicie wspaniałe. Drzewa w tym małym obszarze produkują bardziej soczyste. Bardziej soczyste jabłka niż reszta sadu. Zasadniczo wszystkie owoce z całego sadu są mieszane i sprzedawane razem, umieszczając najlepsze jabłka w tych, które są bardziej standardowe. Ale co, jeśli sam wybierzesz najlepsze jabłka, zanim pójdą na rynek i sprzedadzą je osobno? To pomysł na microlot. Kawy, które wchodzą w skład baneru microlot, różnią się pod względem swojej wyjątkowości i smaku. Są po prostu “wyjątkowe”. Uwielbiamy nasze kawy … i myślimy, że Ty też. Nie wstydź się. Rozkoszuj się w naszych microlotach. Nie zapomnij też o bliskich :-) Microlot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Ziarna pochodzące z danego miejsca, są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Drzewa kakaowe dające te niepowtarzalne owoce traktowane są ze szczególną troską, a podejście do zbiorów jest…
    • Kawa Single OriginSingle origins to tak zwane kawy jednorodne, czy inaczej „kawy speciality”. Kawy single origins to kawy pochodzące z jednego zbioru, uprawiane w ramach jednego obszaru geograficznego, państwa, plantacji. Najczęściej tym terminem określa się kawy uprawiane w jednym gospodarstwie. Single origins pozwalają poznać nuty smakowe kawy charakterystyczne dla miejsca jej pochodzenia, które kształtowane są przez wiele czynników, w tym warunki naturalne m.in; rodzaj gleby, powietrze, opady, nasłonecznienie, czy też położenia plantacji względem wysokość nad poziomem morza. Kawy speciality cechują się unikalnym, silnym i bogatym smakiem, którego nie można pomylić z ziarnami pochodzącymi z innych regionów. Single origins pochodzące z Afryki cechują nuty kwiatowe, owocowe i korzenne. W kawach pochodzących z Azji i Oceanii dominuje gorzka czekolada, herbata, nuty korzenne, smak owoców tropikalnych i orzechów. Natomiast ziarna pochodzące z Ameryki Środkowej są bogate w nuty karmelu, kakao, czekolady i orzechów włoskich, zaś miłośnikom aromatów czekolady, miodu, orzechów, wanilii i karmelu przypadną do gustu kawy pochodzące z Ameryki Południowej. Kawa speciality najczęściej palona jest lekko lub średnio, aby zachować jej naturalny aromat. Zazwyczaj wykorzystywana jest do przygotowania espresso, doskonale sprawdza się podczas parzenia metodami przelewowymi.
    • 90+ SCAKawy posiadające powyżej 90 punktów w skali SCA nazywane sa jako “Outstanding Coffee”
    • CascaraCascara, czyli suszone owoce wiśni kawowca.
    • Czekolada z kawąWyśmienite czekolady rzemieślnicze z kawą Chocolate Pride Espresso. Czekolady powstały z pasji do tworzenia produktów wyjątkowych, najwyższej jakości. Przedstawiamy Wam kooperację Ingagi Coffee x Manufaktura Czekolady Dostępne warianty czekolady: Chocolate Prise Espresso. Czekolada ciemna 65%, kawa Chocolate Pride Espresso 6%. Chocolate Pride Cappuccino. Czekolada mleczna 41%, kawa Chocolate Pride Espresso 6%.  
    • Kawy o naturalnym smaku i aromacie
      • Kawy o smaku i aromacie cytrusów i kwiatów
      • Kawy o smaku i aromacie czekolady i karmelu
      • Kawy o smaku i aromacie orzechów i przypraw
      • Kawy o smaku i aromacie owoców
    • Kawy z nutą smakową
      • Kawy z nutą cynamonu
      • Kawy z nutą cytrusów
      • Kawy z nutą cytryny
      • Kawy z nutą czekolady
      • Kawa z nutą herbaty
      • Kawy z nutą jaśminu
      • Kawy z nutą kakao
      • Kawy z nutą karmelu
      • Kawy z nutą marcepanu
      • Kawy z nutą orzecha
      • Kawy z nutą pomarańczy
      • Kawy z nutą porzeczki
      • Kawy z nutą wiśni
      • Kawa waniliowa
    • Kraj pochodzenia
      • kawa z Birmy
      • kawa z Burundi
      • kawa z Brazylii
      • kawa z Dominikany
      • kawa z Etiopii
      • kawa z Gwatemali
      • kawa z Hondurasu
      • kawa z Indii
      • kawa z Indonezji
      • kawa z Kenii
      • kawa z Kolumbii
      • kawa z Kostaryki
      • kawa z Kuby
      • kawa z Meksyku
      • kawa z Nepalu
      • kawa z Nikaragui
      • Kawa z Panamy
      • kawa z Peru
      • kawa z Rwandy
      • kawa z Salwadoru
      • kawa z Tanzanii
    • Sposób parzenia
      • Parzenie Espresso
      • Parzenie Kawiarka
      • Parzenie Aeropress
      • Parzenie French Press
      • Parzenie Przelew Drip
    • Stopień wypalania
      • Light
      • Medium
      • Dark
  • Ekspresy do kawy
    • Automatyczne ekspresy do kawy
    • Przelewowe ekspresy do kawy
    • Ciśnieniowe ekspresy do kawy
      • Kolbowe ekspresy do kawy
      • Ekspresy dźwigniowe
  • MłynkiMłynki do kawy
    • Elektryczne młynki do kawy
    • Ręczne młynki do kawyręczne młynki do kawy
  • Akcesoria
    • Aeropress
    • Czajniki do parzenia kawy
    • French press
    • Drippery
      • chemex
      • Gina
      • The Gabi
      • Mr Clever Dripper
      • Hario
      • KalitaKalita
      • KintoHarmonia między użytecznością a estetyką – tak można opisać akcesoria japońskiej marki Kinto. Misją firmy jest stworzenie produktów, które będą łatwe i przyjemne w codziennym użytkowaniu, a przede wszystkim będą pobudzać wszystkie nasze zmysły, nie tylko wzroku. Historia marki Kinto sięga jeszcze 1972 roku. Początkowo prowadzili hurtową sprzedażą ceramiki i zastawy stołowej w Shiga, w Japonii. Następnie rozpoczęli opracowywanie własnych produktów, które miały dopełniać i wzbogacać codzienne życie, gwarantując najwyższy komfort użytkowania. Od 2010 roku akcesoria marki Kinto, w tym nie tylko ręcznie robiona zastawa stołowa, ale także ceramika oraz zaparzacze do kawy i herbaty, eksportowane na cały świat.
      • OrigamiDripper Origami – piękna forma i doskonała konstrukcja, dzięki którym przygotujesz wybitny napar. „Origami” – ori oznacza „składanie”, a g(k)ami oznacza „papier” – jest to japońska sztuka składania papieru. Ten piękny dripper ORIGAMI jest inspirowany tym kolorowym, kreatywnym, ale i delikatnym rzemiosłem, które inspiruje ludzi od wieków. Perfekcyjny napar Dripper Origami umożliwia przygotowanie najlepszego naparu, o jakim można marzyć. Zespół projektujący produkt współpracował z wieloma baristami i opracował idealny kształt składający się z 20 żeber tworzących kanały powietrzne, które stabilizując prędkość ekstrakcji dzięki czemu otrzymujemy czysty i gładki napar. Dripper posiada charakterystyczne rowki które stabilizują prędkość ekstrakcji co w rezultacie daje nam czysty i doskonały napar. Doskonałość materiału Dripper wykonany jest z porcelany Mino – jednej z najbardziej prestiżowych japońskich manufaktur o ponad 400-letniej historii. Ten dripper do kawy w rozmiarze „M” może wypełnić od 1 do 4 filiżanek pysznie zaparzoną, aromatyczną kawą.
      • V60
    • FiliżankiFiliżanki do kawy.
    • Dzbanki filtrujące wodę
    • Filtry do wody
    • Filtry
      • Aeropress
      • chemex
      • Gabi
      • KalitaFiltry Kalita
      • Moccamaster
      • Origami
      • V60
    • Młynki
    • Napoje roślinne
    • Kawiarki
      • Aluminiowe
      • Elektryczne
      • Indukcja
      • Stal nierdzewna
    • Książki o kawieKsiążki o kawie, sposobach jej parzenia, pochodzenie, kawiarniach etc
    • Opakowania prezentoweOpakowania prezentowe na kawę
    • Torby z Juty Zero WasteNa samym początku była kawa, ekologia i głębokie przekonanie o konieczności zmiany stylu życia, zamiłowanie do piękna oraz przyjaźń. Wszystko to prawda, ale w zupełnie innej kolejności. Dwie przyjaciółki pragnące działać i zmieniać. Zaczęły od siebie, od less waste w swoim życiu i swoich domach. Potem, z miłości do kawy ( i przy niejednej kawie) zrodził się pomysł ratowania jutowych worków, w których cudowne ziarna bezpiecznie wędrują po całym świecie. I tak, jak kobiety kochają kawę, tak pokochają nasze torby! Każda torba jest inna, każda jest perełką tworzoną z pasją i radością. Jesteśmy szczęśliwe mogąc je oddać w Twoje ręce. Tylko pilnuj, jak oka w głowie. Jeśli natomiast oczko się zgubi, odejdzie na emeryturę lub troszkę znudzi – wróć do nas po następną, a znowu się okaże, że mamy dla Ciebie coś specjalnego!… NASZE ZALETY HAND MADE Każda torba wykonana jest ręczenie w naszej pracowni w Warszawie. NATURALNE MATERIAŁY Torby wykonane są z jutowych worków po kawie. Juta jest jednym z najmocniejszych, naturalnych materiałów, dlatego gwarantuje naszym torbom trwałość i wytrzymałość. LESS WASTE Przyświeca nam styl less waste. Worki, z których wykonane są nasze torby otrzymały drugie życie i wierzymy, że długo jeszcze z Tobą pozostaną. UNIKALNY DESIGN Każda torba…
    • SzklankiSzklanki z przeznaczeniem na kawę
    • WagiWagi dla baristów
  • Na prezent
  • Blog
Facebook page opens in new windowInstagram page opens in new window
  • Kawa
    • Wszystkie kawy
    • Bestsellery kawowe Top 10
    • Kawa do ekspresuKawa do ekspresu ciśnieniowego
    • Kawa do przelewuKawa do ekspresu przelewowego
    • Kawa bezkofeinowa
    • Kawa Cold BrewCold brew, czyli kawa parzona na zimno.
    • Kawa Speciality[lessMoreVisible] Co to jest kawa speciality? Nawet dla osób znających podstawy języka angielskiego powyższy termin przywołuje jednoznaczne skojarzenia — specjalny, specjalistyczny. To słuszne skojarzenia. Kawa speciality zwana inaczej single origin to w dosłownym tłumaczeniu „pojedyncze pochodzenie”, co w branży kawowej oznacza ziarna, pochodzące z jednego zbioru. To jeden gatunek kawy z konkretnej uprawy w danym regionie. Kawa speciality to produkt z wyższej półki, dla wymagających smakoszów oraz prawdziwych koneserów „małej czarnej”. Już w latach 70. określenie to zyskało miano kompozycji, składającej się z wysokiej jakości ziaren gatunku Arabica, hodowanych w ściśle określonym mikroklimacie. [/lessMoreVisible] [lessMoreHidden] W niedługim czasie doprecyzowano definicję kawy speciality, stosując metodę klasyfikacji ziarna, opracowaną przez SCAA (Amerykańskie Stowarzyszenie Kawy Wysokiej Jakości). W stupunktowej skali ziarna kawy muszą otrzymać przynajmniej 80 punktów, aby móc zostać wyróżnionym jako kawa speciality. Co wpływa na unikatowość kawy speciality? Zanim dany gatunek kawy zdobędzie ten status, musi przejść wieloetapowy proces oceny przez certyfikowanego specjalistę do badania jakości kawy. Wyselekcjonowane ziarna kawy speciality to efekt testów, mających na celu zaszeregowanie kawy do „speciality coffee” lub „non speciality coffee” (tzw. kawa komercyjna). Przebieg procesu wygląda następująco: 1. Określenie liczby i rodzaju defektów zielonego, surowego ziarna, badanie koloru, wilgotności oraz obecności zapachów obcych (kawa znakomicie chłonie inne aromaty). 2. Badanie próbki pod…
    • Kawy Organiczne
    • Espresso Black EditionWyjątkowe kawy dla wielbicieli espresso i kaw malecznych
    • Kawa Geisha
    • Gold Edition
    • Kawa BlendBlend to mieszanka dwóch lub więcej kaw, które pochodzą z różnych regionów świata. Głównym celem blendu jest uzyskanie unikalnego smaku kawy. Blendy komponowane są przez Roastera, który czuwa nad procesem selekcji odpowiednich gatunków kawy oraz wypalaniem ziaren. Najczęściej blendy komponuje się tuz przed wypaleniem, chodź zdarzają się sytuacje odwrotne, kiedy wielkość ziaren wchodzących w skład blendu jest różna, przez co czas ich wypalania jest inny. Blendy wypalane w ten sposób, zawierają ziarna o różnym stopniu palenia, co ma odzwierciedlenie w ich barwie. Blendy pozwalają na rozkoszowanie się kawą skomponowaną według indywidualnych preferencji. Musisz koniecznie spróbować naszych mieszanek. Odkryj w kawie to co kochasz najbardziej.
    • Kawa MicrolotsMicrolot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Załóżmy, że masz sad jabłkowy. Większość drzew w sadzie produkuje wspaniałe jabłka. Jednak w jednym obszarze twojego sadu jest to jedno miejsce, w którym jabłka są niesamowicie wspaniałe. Drzewa w tym małym obszarze produkują bardziej soczyste. Bardziej soczyste jabłka niż reszta sadu. Zasadniczo wszystkie owoce z całego sadu są mieszane i sprzedawane razem, umieszczając najlepsze jabłka w tych, które są bardziej standardowe. Ale co, jeśli sam wybierzesz najlepsze jabłka, zanim pójdą na rynek i sprzedadzą je osobno? To pomysł na microlot. Kawy, które wchodzą w skład baneru microlot, różnią się pod względem swojej wyjątkowości i smaku. Są po prostu “wyjątkowe”. Uwielbiamy nasze kawy … i myślimy, że Ty też. Nie wstydź się. Rozkoszuj się w naszych microlotach. Nie zapomnij też o bliskich :-) Microlot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Ziarna pochodzące z danego miejsca, są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Drzewa kakaowe dające te niepowtarzalne owoce traktowane są ze szczególną troską, a podejście do zbiorów jest…
    • Kawa Single OriginSingle origins to tak zwane kawy jednorodne, czy inaczej „kawy speciality”. Kawy single origins to kawy pochodzące z jednego zbioru, uprawiane w ramach jednego obszaru geograficznego, państwa, plantacji. Najczęściej tym terminem określa się kawy uprawiane w jednym gospodarstwie. Single origins pozwalają poznać nuty smakowe kawy charakterystyczne dla miejsca jej pochodzenia, które kształtowane są przez wiele czynników, w tym warunki naturalne m.in; rodzaj gleby, powietrze, opady, nasłonecznienie, czy też położenia plantacji względem wysokość nad poziomem morza. Kawy speciality cechują się unikalnym, silnym i bogatym smakiem, którego nie można pomylić z ziarnami pochodzącymi z innych regionów. Single origins pochodzące z Afryki cechują nuty kwiatowe, owocowe i korzenne. W kawach pochodzących z Azji i Oceanii dominuje gorzka czekolada, herbata, nuty korzenne, smak owoców tropikalnych i orzechów. Natomiast ziarna pochodzące z Ameryki Środkowej są bogate w nuty karmelu, kakao, czekolady i orzechów włoskich, zaś miłośnikom aromatów czekolady, miodu, orzechów, wanilii i karmelu przypadną do gustu kawy pochodzące z Ameryki Południowej. Kawa speciality najczęściej palona jest lekko lub średnio, aby zachować jej naturalny aromat. Zazwyczaj wykorzystywana jest do przygotowania espresso, doskonale sprawdza się podczas parzenia metodami przelewowymi.
    • 90+ SCAKawy posiadające powyżej 90 punktów w skali SCA nazywane sa jako “Outstanding Coffee”
    • CascaraCascara, czyli suszone owoce wiśni kawowca.
    • Czekolada z kawąWyśmienite czekolady rzemieślnicze z kawą Chocolate Pride Espresso. Czekolady powstały z pasji do tworzenia produktów wyjątkowych, najwyższej jakości. Przedstawiamy Wam kooperację Ingagi Coffee x Manufaktura Czekolady Dostępne warianty czekolady: Chocolate Prise Espresso. Czekolada ciemna 65%, kawa Chocolate Pride Espresso 6%. Chocolate Pride Cappuccino. Czekolada mleczna 41%, kawa Chocolate Pride Espresso 6%.  
    • Kawy o naturalnym smaku i aromacie
      • Kawy o smaku i aromacie cytrusów i kwiatów
      • Kawy o smaku i aromacie czekolady i karmelu
      • Kawy o smaku i aromacie orzechów i przypraw
      • Kawy o smaku i aromacie owoców
    • Kawy z nutą smakową
      • Kawy z nutą cynamonu
      • Kawy z nutą cytrusów
      • Kawy z nutą cytryny
      • Kawy z nutą czekolady
      • Kawa z nutą herbaty
      • Kawy z nutą jaśminu
      • Kawy z nutą kakao
      • Kawy z nutą karmelu
      • Kawy z nutą marcepanu
      • Kawy z nutą orzecha
      • Kawy z nutą pomarańczy
      • Kawy z nutą porzeczki
      • Kawy z nutą wiśni
      • Kawa waniliowa
    • Kraj pochodzenia
      • kawa z Birmy
      • kawa z Burundi
      • kawa z Brazylii
      • kawa z Dominikany
      • kawa z Etiopii
      • kawa z Gwatemali
      • kawa z Hondurasu
      • kawa z Indii
      • kawa z Indonezji
      • kawa z Kenii
      • kawa z Kolumbii
      • kawa z Kostaryki
      • kawa z Kuby
      • kawa z Meksyku
      • kawa z Nepalu
      • kawa z Nikaragui
      • Kawa z Panamy
      • kawa z Peru
      • kawa z Rwandy
      • kawa z Salwadoru
      • kawa z Tanzanii
    • Sposób parzenia
      • Parzenie Espresso
      • Parzenie Kawiarka
      • Parzenie Aeropress
      • Parzenie French Press
      • Parzenie Przelew Drip
    • Stopień wypalania
      • Light
      • Medium
      • Dark
  • Ekspresy do kawy
    • Automatyczne ekspresy do kawy
    • Przelewowe ekspresy do kawy
    • Ciśnieniowe ekspresy do kawy
      • Kolbowe ekspresy do kawy
      • Ekspresy dźwigniowe
  • MłynkiMłynki do kawy
    • Elektryczne młynki do kawy
    • Ręczne młynki do kawyręczne młynki do kawy
  • Akcesoria
    • Aeropress
    • Czajniki do parzenia kawy
    • French press
    • Drippery
      • chemex
      • Gina
      • The Gabi
      • Mr Clever Dripper
      • Hario
      • KalitaKalita
      • KintoHarmonia między użytecznością a estetyką – tak można opisać akcesoria japońskiej marki Kinto. Misją firmy jest stworzenie produktów, które będą łatwe i przyjemne w codziennym użytkowaniu, a przede wszystkim będą pobudzać wszystkie nasze zmysły, nie tylko wzroku. Historia marki Kinto sięga jeszcze 1972 roku. Początkowo prowadzili hurtową sprzedażą ceramiki i zastawy stołowej w Shiga, w Japonii. Następnie rozpoczęli opracowywanie własnych produktów, które miały dopełniać i wzbogacać codzienne życie, gwarantując najwyższy komfort użytkowania. Od 2010 roku akcesoria marki Kinto, w tym nie tylko ręcznie robiona zastawa stołowa, ale także ceramika oraz zaparzacze do kawy i herbaty, eksportowane na cały świat.
      • OrigamiDripper Origami – piękna forma i doskonała konstrukcja, dzięki którym przygotujesz wybitny napar. „Origami” – ori oznacza „składanie”, a g(k)ami oznacza „papier” – jest to japońska sztuka składania papieru. Ten piękny dripper ORIGAMI jest inspirowany tym kolorowym, kreatywnym, ale i delikatnym rzemiosłem, które inspiruje ludzi od wieków. Perfekcyjny napar Dripper Origami umożliwia przygotowanie najlepszego naparu, o jakim można marzyć. Zespół projektujący produkt współpracował z wieloma baristami i opracował idealny kształt składający się z 20 żeber tworzących kanały powietrzne, które stabilizując prędkość ekstrakcji dzięki czemu otrzymujemy czysty i gładki napar. Dripper posiada charakterystyczne rowki które stabilizują prędkość ekstrakcji co w rezultacie daje nam czysty i doskonały napar. Doskonałość materiału Dripper wykonany jest z porcelany Mino – jednej z najbardziej prestiżowych japońskich manufaktur o ponad 400-letniej historii. Ten dripper do kawy w rozmiarze „M” może wypełnić od 1 do 4 filiżanek pysznie zaparzoną, aromatyczną kawą.
      • V60
    • FiliżankiFiliżanki do kawy.
    • Dzbanki filtrujące wodę
    • Filtry do wody
    • Filtry
      • Aeropress
      • chemex
      • Gabi
      • KalitaFiltry Kalita
      • Moccamaster
      • Origami
      • V60
    • Młynki
    • Napoje roślinne
    • Kawiarki
      • Aluminiowe
      • Elektryczne
      • Indukcja
      • Stal nierdzewna
    • Książki o kawieKsiążki o kawie, sposobach jej parzenia, pochodzenie, kawiarniach etc
    • Opakowania prezentoweOpakowania prezentowe na kawę
    • Torby z Juty Zero WasteNa samym początku była kawa, ekologia i głębokie przekonanie o konieczności zmiany stylu życia, zamiłowanie do piękna oraz przyjaźń. Wszystko to prawda, ale w zupełnie innej kolejności. Dwie przyjaciółki pragnące działać i zmieniać. Zaczęły od siebie, od less waste w swoim życiu i swoich domach. Potem, z miłości do kawy ( i przy niejednej kawie) zrodził się pomysł ratowania jutowych worków, w których cudowne ziarna bezpiecznie wędrują po całym świecie. I tak, jak kobiety kochają kawę, tak pokochają nasze torby! Każda torba jest inna, każda jest perełką tworzoną z pasją i radością. Jesteśmy szczęśliwe mogąc je oddać w Twoje ręce. Tylko pilnuj, jak oka w głowie. Jeśli natomiast oczko się zgubi, odejdzie na emeryturę lub troszkę znudzi – wróć do nas po następną, a znowu się okaże, że mamy dla Ciebie coś specjalnego!… NASZE ZALETY HAND MADE Każda torba wykonana jest ręczenie w naszej pracowni w Warszawie. NATURALNE MATERIAŁY Torby wykonane są z jutowych worków po kawie. Juta jest jednym z najmocniejszych, naturalnych materiałów, dlatego gwarantuje naszym torbom trwałość i wytrzymałość. LESS WASTE Przyświeca nam styl less waste. Worki, z których wykonane są nasze torby otrzymały drugie życie i wierzymy, że długo jeszcze z Tobą pozostaną. UNIKALNY DESIGN Każda torba…
    • SzklankiSzklanki z przeznaczeniem na kawę
    • WagiWagi dla baristów
  • Na prezent
  • Blog
Szukaj...

Szukasz czegoś więcej?

Generic filters

Blog – wszystko co trzeba wiedzieć o kawie

Jesteś tutaj:
  1. Strona główna
  2. Blog – wszystko co trzeba…
Czy dzieci mogą pić kawę

Czy dzieci mogą pić kawę? 

Ile kofeiny ma kawa

Ile kofeiny ma kawa

ile kalorii ma kawa

Ile kalorii ma kawa

Jaka woda do kawy jest najlepsza?

Jaka woda do kawy jest najlepsza?

Kawa Geisha najlepsza kawa ziarnista na świecie

Kawa Geisha najlepsza kawa ziarnista na świecie

Jak dobrać stopień palenia kawy do sposobu parzenia

Jak dobrać stopień palenia kawy do sposobu parzenia?

słownik baristy

Espresso, serwer, ratio i konewka – mini słownik kawowy

Kawa na prezent czy warto?

Kawa na prezent czy warto?

Jak obróbka kawy zmienia jej smak?

Jak obróbka kawy zmienia jej smak?

jak zrobić perfekcyjne cold brew we własnym domu

Jak zrobić cold brew?

Najdroższa kawa świata – to Kopi Luwak?

Najdroższa kawa świata – to Kopi Luwak?

kawa organiczna kawa bio

Kawa organiczna coraz częstszy wybór Polaków?

Kawa w plenerze bez ciepłej wody

Kawa w plenerze bez ciepłej wody

Jak zrobić kawę ze spienionym mlekiem bez użycia ekspresu

Jak zrobić kawę ze spienionym mlekiem bez użycia ekspresu w domu?

Kawa a zdrowie

Kawa a zdrowie – fakty i mity!

kawa podczas ciąży

Kawa podczas ciąży

Najmocniejsze kawy na świecie

Najmocniejsze kawy na świecie

kawa po turecku

Jak wygląda kultura picia kawy w różnych krajach świata?

Jak zostać baristą?

Jak zostać baristą?

Aplikacje mobilne dla kawoszy

Aplikacje mobilne dla kawoszy

kawa bez kofeiny

Czy kawa bez kofeiny to nadal kawa?

Trzecia fala kawy

Czym jest trzecia fala kawy?

Kawiarnie ze zwierzętami to nowy trend wśród polskich lokali

Najciekawsze kawiarnie w Polsce

Jak dbać o czystość domowego sprzętu do parzenia kawy?

Jak dbać o czystość domowego sprzętu do parzenia kawy?

38 milionów Polaków to 38 milionów sposobów na parzenie kawy

Jaką kawę piją Polacy?

ciemne piwo z dodatkiem kawy

Piwo i kawa – nowe doznania smakowe

kawa z mlekiem roślinnym

Kawa z mlekiem roślinnym – jakie wybrać, żeby nie zakłócić smaku kawy?

nalewak do kawy nitro

Kawa Nitro, czyli jak smakuje kawa z azotem?

5 akcesoriów do kawy na wyjątkowy prezent na Dzień Chłopaka

5 akcesoriów do kawy na wyjątkowy prezent na Dzień Chłopaka

zaparzacz typu french press

Kawa z French Pressu. Jaki zaparzacz kupić, by szybko przygotować ulubiony napój?

sklep z kawą

Kawa w służbie zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska – na czym to polega?

dłoń z ziernami kawy

Jak wypalać kawę samodzielnie w domu?

ziarna kawy speciality

Kawa speciality – czym charakteryzują się ziarna wysokiej jakości?

kawowe mojito

Kawowe mojito – jak przyrządzić orzeźwiający napój z kawą i limonką?

kawiarka na kuchence

Jaką kawiarkę wybrać do parzenia pysznej kawy?

kawa w biurze

Kawa w biurze – dlaczego warto zadbać o aromatyczny napój w firmie?

kawowiec single origin

Kawa single origin a kawa blend – na czym polegają różnice?

jak przechowywac kawe

Jak przechowywać kawę, aby nie straciła smaku i aromatu?

kawa jako kosmetyk

Kawa w dobie zero waste – jak wykorzystać fusy?

deser z kawą w słoiku

Kawa nie tylko do picia! 2 przepisy na wyśmienite desery kawowe

cupping kawy

Cupping, czyli degustacja kawy. Na czym polega cup tasting?

kawa z owocami

Kawa mrożona z sezonowymi owocami. Jak przyrządzić napój idealny na lato?

kawa na prezent dzień ojca

Kubek do kawy z okazji Dnia Ojca – propozycje prezentu dla taty kawosza

baristka z kawa na wynos

Akcesoria do kawy na wynos – jak pić kawę na świeżym powietrzu?

koło smaków kawy

Jakie nuty smakowe są wyczuwalne w kawie?

jak parzyć kawę w aeropressie

Jak zaparzyć kawę w aeropressie?

kawa prezent na dzień mamy

3 pomysły na kawowy prezent na Dzień Mamy

kawa w filiżance

Kawa w filiżance czy w kubku – w czym pić kawę, aby smakowała najlepiej?

kawa-z-lodami-gorilla-coffee

Kawa z lodami – jak ją przygotować?

kawa-gorill-coffee-cappuccino

Jak zrobić idealne cappuccino?

jak zmielic kawe do ekspresu

Jak mielić kawę do ekspresu przelewowego?

art latte jak zrbić

Latte art dla początkujących

Co jest zdrowsze – kawa czy herbata?

Co jest zdrowsze – kawa czy herbata?

jak spienić mleko do kawy?

Jak spienić mleko do kawy?

jak zmielic kawe do aeopressu

Jak mielić kawę do Aeropressu?

Dlaczego kawa jest kwaśna?

Dlaczego kawa jest kwaśna?

jak zmielic kawe do ekspresu

Jak mielić kawę do ekspresu?

najlepsza kawa do kawiarki

Najlepsze kawy ziarniste do kawiarki – ranking Gorilla Coffee

kawy afrodyzjaki gorilla coffee arabica kawa

Kawowe propozycje walentynkowe – kawy z afrodyzjakami

stopnie palenia kawy

Czy wiesz, jak wypalona jest Twoja kawa?

shg ep Bio organic

Skróty i oznaczenia na kawie

czy kawa wypłukuje magnez

Czy kawa wypłukuje magnez? Mity na temat picia kawy

kawa w Polsce historia

Krótka historia kawy w Polsce

Marshmallow-gorilla-coffee

Kawa z piankami Marshmallow – rozgrzewający napój, który poprawi Ci humor!

Najlepsza kawa po irlandzku na zimowe popołudnia

Najlepsza kawa po irlandzku na zimowe popołudnia

kawa korzenna

Korzenna kawa rozgrzewająca idealna na mroźny dzień

rzemieślnicza palarnia kaway

Kubek dla kawosza idealnym prezentem pod choinkę!

kawa na prezent

Kawa na prezent pod choinkę – czy to dobry pomysł na bożonarodzeniowy prezent?

jak mielic kawe do french pressu

Jak mielić kawę do French Pressu?

prezenty dla kawosza

Top 5 prezentów dla kawoszy

Jak mielić kawę do kawiarki?

Jak mielić kawę do kawiarki?

kawa a depresja

Dopadła Cię jesienna depresja? Zwalcz ją kawą!

kawa z dynią

Dyniowe latte – sezonowy napój pobudzający zmysły

syrop-gorilla-coffee

Domowy syrop do kawy – przepis na aromatyczną kawę!

ekspres gina smart coffee kawa

Ekspres GINA SMART Coffee – inteligentny przyrząd do parzenia kawy

senność po kawie

Senność po kawie – czy to normalne?

5 doskonałych kaw z Rwandy

5 doskonałych kaw z Rwandy

kawa-french-press

Jak zaparzyć kawę, która podbije nasze podniebienie?

kawa-olej-kokosowy

Odchudzająca kawa z olejem kokosowym i cynamonem

kawa z miodem

Kawa z miodem – zdrowy zamiennik kawy z cukrem?

czy kawa jest zdrowa

Ziarno kawy pod lupą – czy kawa jest zdrowa?

5 najważniejszych właściwości kawy

5 najważniejszych właściwości kawy

rwanda-gorilla-coffee-kivu-7

Wszystkie smaki Rwandy

Ice Coffee

Ice Coffee – przepisy

zaczynamy

10 marca Warszawski Festiwal Kawy

Wypalanie Kawy GorillaCoffee.pl

Jak wybrać kawę? Przewodnik po kawie

Dostawa i zwroty

Dostawa i zwroty

współpraca Gorilla Coffee

Współpraca dla blogerów, blogerek, baristów, testerów kulinarnych

Pochodzenie

Kawa brazylijska
Kawa kolumbijska
Kawa peruwiańska
Kawa Rwanda
Kawa Kostaryka
Kawa Gwatemala
Kawa Kenia
Kawa Salwador
Kawa Etiopia
Kawa Nikaragua

Informacje

Kim jesteśmy?
Jak wypalamy kawę?
Kawa ręcznie palona
Najlepsze Kawy Ziarniste
Polityka prywatności
Regulamin sklepu
Dostawa
Metody płatności

Kawy

Kawa Speciality
Kawa w ziarnach
Kawa do biura
Kawa do kawiarni
Kawa z french press
Kawa z aeropressu
Kawa z dripa
Świeżo palona kawa

Ekspresy do kawy

Ekspresy do kawy
Automatyczne ekspresy do kawy
Przelewowe ekspresy do kawy
Ciśnieniowe ekspresy do kawy
Kolbowe ekspresy do kawy
Ekspresy dźwigniowe

Kontakt

Dział obsługi firm
Dział obsługi klienta
E-mail:
sklep@gorillacoffee.pl

Adres:
Kawiarnia/sklep
plac Żelaznej Bramy 1
00-136 Warszawa
czynne piątek - niedziela

Palarnia:
Modlińska 17
05-092 Izabelin-Dziekanówek

© 2022 GorillaCoffee.pl Wszystkie prawa zastrzeżone. Regulamin i polityka prywatności.
Do góry