Search
Logowanie Rejestracja

Kawa ręcznie palona – jak to robimy?

Gorilla Coffee to świat niepowtarzalnych aromatów wysokogatunkowych, 100% Arabik.

Od ponad 15 lat nasi Roastmasterzy zajmują się pozyskiwaniem oraz wypalaniem najwyższej jakości Arabiki. Swoje umiejętności oraz doświadczenie zdobywali na wielu plantacjach i w palarniach, zlokalizowanych w niemal wszystkich zakątkach świata.

W Gorilla Coffee każdego dnia doskonalimy swoje umiejętności, aby mieć wpływ na kształtowanie trendów na rynku kawy.

Wszystkie kawy Gorilla mają w pełni udokumentowane źródło pochodzenia, z czego jesteśmy bardzo dumni. Wspieramy drobnych plantatorów oraz tych skupionych w kooperatywach i spółdzielniach. Utrzymując partnerskie relacje, przyczyniamy się do poprawy sytuacji życiowej i warunków pracy pracowników plantacji, co przekłada się między innymi, na otrzymywanie przez nich godnego wynagrodzenia, adekwatnego do trudu włożonego w pracę.

W naszej palarni wszystkie kawy wypalane są ręcznie, metodą mistrzowską. Dzięki temu doskonałe odmiany Arabiki zachowują pełnię i bogactwo aromatu.

Poza szeroką ofertą kaw single origins oraz microlots, oferujemy wysokogatunkowe i ekskluzywne mieszanki – blendy. Dzięki naszemu doświadczeniu, blendy Gorilla Coffee harmonijnie wyrażają naturalne i pełne smaki zawarte w Arabikach z całego świata.

Poza gotowymi blendami nasi Roastmasterzy komponują mieszanki według indywidualnego profilu smakowego klienta.

Po wypaleniu wszystkie kawy Gorilla pakujemy ręcznie. Każda torebka Gorilla Coffee posiada trój-warstwą powłokę na którą w idealny sposób zabezpiecza kawy przez utratą aromatów.

 

Dołącz do świata Gorilla Coffee.

Subskrybuj nasz newsletter.

Zapraszamy również na Instargram, Twitter oraz nasz fanpage.