Wyświetlanie 13–24 z 38 wyników

Kawa Ethiopia Honey Koke
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Honey Koke

56,57 226,27 

Kawa Ethiopia Honey Koke

Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 88 pkt.

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

53,90 205,35 

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Ciudad Bolívar, Antioquia
Farmer – Tierra de Cafe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

kawa Panama Geisha Rocky Mountain
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

84,46 168,93 

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

Wybitna kawa speciality uprawiana przez Allana Hartmanna. Soczysta, owocowo – kwiatowa, wypełniona aromatami jagód, truskawek i słodyczą melona.

Kraj pochodzenia – Panama
Region – Santa Clara, Renacimiento Chiriquí
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400 – 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Geisha
Obróbka ziarna – Experimental Fermented
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny

Kawa z Etiopii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

21,82 199,27 

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

Doskonała kawa arabica z Etiopii pod przelew o kwiatowym profilu. Subtelne aromaty soczystej moreli i delikatność białej herbaty, podkreślone świeżymi, cytrusowymi nutami trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Sidamo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, drip/przelew ręczny

Kawa Przelewam Kwiatki
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Przelewam Kwiatki

43,96 175,64 

Blend do przelewu. Słodkie nuty białych kwiatów wzbogacone subtelnym aromatem orzechów.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Brazylia
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

57,35 114,71 

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Antioquia
FarmerCafelumbus
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaGeisha
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa do przelewu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis

26,70 235,95 

Kawa Ethiopia Bule Leporis

Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe | Bule
Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Natural
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,75

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1

55,10 225,55 

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1.

Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Heirloom
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87 pkt.

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

59,04 118,08 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA

Kraj pochodzenia – Etiopia
Rejon – Sidama-Bensa
100% Arabica
Odmiana Arabica – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m.
Średnia roczna temperatura – 21ºC
Roczne opady – 649,45 mm
Punktacja SCA – 91,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa z salwadoru
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm

64,14 260,21 

Kawa El Salvador Guadalupe Farm

Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Salwador
Region – Apaneca – Ilamatepec
Farmer – Andrés Salaverría
Farma – Guadalupe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,50 pkt.

 

kawa costa rica

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

68,72 261,78 

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

Bogactwo owocowych nut brzoskwini, jagód i owoców tropikalnych, zrównoważonych słodyczą mlecznej czekolady.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Los Santos
Farma – Tres Milagros
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Red Honey
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny