Kawa nie polecana do mleka.

Wyświetlanie 1–12 z 38 wyników

Dodaj do listy zakupów

Kawy na start

Od: 114,85 

Kawy na start. Zestaw Quattro Blends.

Wyjątkowy zestaw 4 blendów dla miłośników espresso, americano, cappuccino i latte.

Kupując w zestawie oszczędzasz 10% 🙂 Zestaw zawiera:

Kawa Ethiopia Guji G1H
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Guji G1

50,02 190,66 

Kawa Ethiopia Guji G1

Kompleksowa kawa z nutami skórki cytrynowej, malin, jaśminu i wiciokrzewu. Słodka kwasowość i średnie body.

Kraj – Etiopia
Region – Oromia
Wysokość – 1900 – 2200 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Zalecane Przygotowanie – aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny.

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1

40,68 154,96 

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1

Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki.

Kraj pochodzenia – Etiopia
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Średnio
Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m.
Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar
Punktacja SCA – 86 pkt.
Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Guatemala Finca Medina
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Guatemala Finca Medina

49,10 187,06 

Kawa Guatemala Finca Medina

Intensywnie owocowa kwasowość. Słodka i winna. Nuty owoców papai, winogron, czarnej porzeczki. Super aksamitne body.

Kraj pochodzenia
– Guatemala
Region – San Lorenzo El Cubo, Antigua
Wysokość upraw – 1200-1800 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra
Stopień Palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Yellow Honey
Zbiory – Grudzień-Kwiecień
Punktacja SCA – 87 pkt.
Zalecane przygotowanie – aeropress, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Angel's Share
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Angel’s Share

51,66 98,50 

Kawa Angel’s Share

Angel’s Share niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County.
Dodatkowo infuzowana Taliskeram oraz Bulleit Bourbon. Fantastycznie słodka, kremowa z długim aftertaste.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Costa Rica
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96h & Fully washed
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny

Cascara Costa Rica Hacienda Sonora
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Cascara Costa Rica Hacienda Sonora

43,57 207,51 

Cascara Costa Rica Hacienda Sonora

Intensywne orzeźwiające nuty owocowe wzbogacone słodyczą miodu i melona. Słodka i deserowa.
Wysoka koncentracja witamin i przeciwutleniaczy.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region – Alajuela
Wysokość upraw – 1300 m n.p.m
Kategoria smaku – cytrusy – kwiaty
Uwaga – napar zawiera kofeinę (ok. 45 mg / 250 ml)
Zalecane przygotowanie – frenchpress, aeropress, drip z immersion (przelew ręczny)

Kawa Costa Rica Las Palomas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Las Palomas

51,22 196,37 

Kawa Costa Rica Las Palomas

Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region – San José
Plantacja – Las Palomas
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – Jasno
Punktacja SCA – 87,5 pkt.
Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90
YITH Badge
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

35,67 72,57 

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej.

Kraj pochodzenia – Brazylia
RegionCaparaó
FarmerViviane i Geovane dos Santos Matos
100% Arabika
Wysokość upraw1000 m n.p.m.
Odmiana botanicznaRed Catuaí
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa przelewam owoce
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Przelewam Owoce

47,79 191,14 

Lekki, owocowy smak z przewagą nut czerwonej porzeczki. Miodowa słodycz.

Kraj pochodzenia – Kenia, Etiopia, Brazylia
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

30,91 61,83 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Huila
FarmerHeiner Lazo
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaPapaya
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Chort
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Chort

32,29 64,58 

Kawa Kenya Chort

Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 87 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Honey Koke
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Honey Koke

56,57 226,27 

Kawa Ethiopia Honey Koke

Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 88 pkt.