Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Guji G1 50,02 zł – 190,66 zł Kawa Ethiopia Guji G1 Kompleksowa kawa z nutami skórki cytrynowej, malin, jaśminu i wiciokrzewu. Słodka kwasowość i średnie body. Kraj – Etiopia Region – Oromia Wysokość – 1900 – 2200 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Zalecane Przygotowanie – aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny. Do koszyka
Bestseller! Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Wild Ingagi Espresso 36,42 zł – 138,76 zł Kawa Wild Ingagi Espresso Klasyczny blend pod espresso. Czekolada, orzechy, nugat i karmel z delikatną nutą owoców. Gęsta, słodka, wyrazista. Kraj pochodzenia – Brazylia, Etiopia, Kenia 100% Arabica Obróbka ziarn – Mix Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Mix Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Bestseller! Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Decaf Organic Mexico Swiss Water 41,77 zł – 167,16 zł Kawa Decaf Organic Mexico Swiss Water Kawa organiczna, bezkofeinowa. Nuty czekolady, orzecha i kakao, delikatnie cytrusowa. Pozbawiona kofeiny przy użyciu wody i węgla aktywnego. Kraj – Meksyk 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, drip/przelew, frenchpress Certyfikaty – Swiss Water, BIO Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 40,68 zł – 154,96 zł Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki. Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m. Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia 51,44 zł – 195,99 zł Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia Organiczna kawa z aromatami orzecha laskowego podkreślona słodyczą brązowego cukru. Bogactwo czerwonych owoców wypełnione nutami słodkich aromatów tamaryndowca. Zbalansowana kwasowość. Kremowo – miodowe body, słodki owocowy finisz. Kraj pochodzenia – Peru Region – Oxapampa – Asháninka – Yánesha 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1750 m n.p.m. Odmiana Arabica – Caturra, Typica, Bournbon, Catimor Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa bezkofeinowa Brasil Swiss Water 40,42 zł – 154,00 zł Decaf Brasil Swiss Water Delikatna kawa o słodkich nutach czekolady i orzechów. Pełne body. Doskonała do espresso i przelewu. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Cerrado 100% Arabica Wysokość uprawy – 1000-1300 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Bourbon, Catuai y Mundo Novo Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Espresso Collection 48,89 zł – 186,31 zł Kawa Brazil Daterra Espresso Collection Espresso Collection to wyjątkowa kawa bogata w aromaty suszonych winogron, ciemniej czekolady i orzechów pekan. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate 102,89 zł – 205,78 zł Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate Ciesząca się sławą, jedna z najdroższych kaw na świecie. Kremowe nuty orzechów laskowych połączone z orzeźwiającymi cytrusami i świeżymi ziołami. Musująca słodycz, zrównoważona kwasowość, rześkie i pełne body. Kraj pochodzenia – Jamajka Region – Blue Mountain 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1100 m n.p.m. Odmiana Arabica – Typica, Geisha Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – ekspres, aeropress, french press, przelew/drip Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon 50,20 zł – 202,08 zł Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon Doskonała kawa z plantacji Daterra o czekoladowym profilu. Subtelny smak mandarynki i żółtych owoców. Nuty maślane i mlecznej czekolady wzbogacone delikatnym cynamonem. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Guatemala Finca Medina 49,10 zł – 187,06 zł Kawa Guatemala Finca Medina Intensywnie owocowa kwasowość. Słodka i winna. Nuty owoców papai, winogron, czarnej porzeczki. Super aksamitne body. Kraj pochodzenia – Guatemala Region – San Lorenzo El Cubo, Antigua Wysokość upraw – 1200-1800 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra Stopień Palenia – Jasno Obróbka ziarna – Yellow Honey Zbiory – Grudzień-Kwiecień Punktacja SCA – 87 pkt. Zalecane przygotowanie – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa bezkofeinowa ziarnista Guatemala 44,66 zł – 170,17 zł Decaf Guatemala Primavera Swiss Water Cukierkowo – miodowa słodycz. Kremowe nuty mlecznej czekolady. Delikatny owocowy finisz brzoskwini. Kraj pochodzenia – Gwatemala Region – 100% Arabica Wysokość uprawy – Odmiana botaniczna – Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Angel’s Share 51,66 zł – 98,50 zł Kawa Angel’s Share Angel’s Share niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County. Dodatkowo infuzowana Taliskeram oraz Bulleit Bourbon. Fantastycznie słodka, kremowa z długim aftertaste. Kraj pochodzenia – Brazylia, Costa Rica 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96h & Fully washed Stopień palenia – Ciemno Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny Do koszyka