Wyświetlanie 49–60 z 68 wyników

Black Espresso

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

54,00 215,99 

Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa costa rica

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

68,72 261,78 

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

Bogactwo owocowych nut brzoskwini, jagód i owoców tropikalnych, zrównoważonych słodyczą mlecznej czekolady.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Los Santos
Farma – Tres Milagros
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Red Honey
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

kawa z kenii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE

71,56 272,56 

Kawa Kenya Mukurweini KCCE

Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri | Mukurweini
Plantacja – Guadalupe
Wysokość upraw – 1500-2200  m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Washed
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Bolivia El Paraiso
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Bolivia El Paraiso

64,23 247,56 

Kawa Bolivia El Paraiso

Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód.

Kraj pochodzenia – Boliwia
Region – North Yungas, Caranavi
Farma – El Paraiso
100% Arabika
Wysokość upraw – 1580 m n.p.m
Roczna produkcja – 100 worków
Odmiana botanicznaRed Caturra
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Salwador

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Salwador do espresso

48,99 195,96 

Kawa Salwador do espresso

Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso.

Kraj pochodzenia – Salwador,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 86,25 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa owocowa
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

25,24 94,28 

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa tanzania

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

55,89 223,59 

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych.

Kraj pochodzenia – Tanzania
Region – Karatu
Farma – Ngila Coffee Estate
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

30,34 285,36 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków..

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Cuancua, Trujillo

Farma – Potosi

Farmer – Rigoberto Herrara
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny,

kawa geisha panama

Nowość

kawa geisha panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Geisha Panama

61,50 244,52 

Kawa Geisha Panama Carmen Estate

Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Odmiana botaniczna – Geisha
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

72,66 145,30 

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

Niezwykła słodycz połączona ze szlachetnymi nutami whiskey. Wypełniona delikatnymi aromatami śliwki i gorzkiej czekolady.

Kraj pochodzenia – Valle Del Cauca. Kolumbia
100% Arabica
Obróbka ziarna – X.O.
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis
Kawa Brazil Sítio Das Colinas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

52,99 210,51 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Caparaó Mountains
Plantacja – Sítio Das Colinas
Farmer – Nilim Assumpção Santos
100% Arabika
Wysokość upraw – 1260 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Red Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip