Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Chort 32,29 zł – 64,58 zł Kawa Kenya Chort Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 87 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina 53,90 zł – 205,35 zł Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Ciudad Bolívar, Antioquia Farmer – Tierra de Cafe 100% Arabika Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo Metoda obróbki ziaren – Anaerobic Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Ndurutu Subra 37,45 zł – 74,91 zł Kawa Kenya Ndurutu Subra Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Anaerobic Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Przelewam Kwiatki 43,96 zł – 175,64 zł Blend do przelewu. Słodkie nuty białych kwiatów wzbogacone subtelnym aromatem orzechów. Kraj pochodzenia – Etiopia, Brazylia 100% Arabika Odmiana botaniczna – Mix Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco 21,82 zł – 199,27 zł Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco Doskonała kawa arabica z Etiopii pod przelew o kwiatowym profilu. Subtelne aromaty soczystej moreli i delikatność białej herbaty, podkreślone świeżymi, cytrusowymi nutami trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Sidamo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Washed Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva 57,35 zł – 114,71 zł Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Antioquia Farmer – Cafelumbus 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Geisha Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis 26,70 zł – 235,95 zł Kawa Ethiopia Bule Leporis Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe | Bule Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m. 100% Arabica Stopień palenia – Jasno Obróbka ziarna – Natural Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87,75 Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1 55,10 zł – 225,55 zł Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1. Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m. Odmiana Arabic – Heirloom Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87 pkt. Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ 59,04 zł – 118,08 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA Kraj pochodzenia – Etiopia Rejon – Sidama-Bensa 100% Arabica Odmiana Arabica – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m. Średnia roczna temperatura – 21ºC Roczne opady – 649,45 mm Punktacja SCA – 91,25 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa espresso Gwatemala 48,99 zł – 195,96 zł Kawa espresso Guatemala Doskonała kawa pod espresso. Zbalansowana słodycz przepełniona nutami marcepanu, rumu i orzechów laskowych. Wielowymiarowa, delikatnie słodkie i kremowe akcenty, równoważą owocową słodycz. Bogate body. Kraj pochodzenia – Gwatemala, 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja SCA – 85,75p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm 64,14 zł – 260,21 zł Kawa El Salvador Guadalupe Farm Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Salwador Region – Apaneca – Ilamatepec Farmer – Andrés Salaverría Farma – Guadalupe 100% Arabika Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Washed Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87,50 pkt. Do koszyka