Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Kawa Angel's Share
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Angel’s Share

51,66 98,50 

Kawa Angel’s Share

Angel’s Share niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County.
Dodatkowo infuzowana Taliskeram oraz Bulleit Bourbon. Fantastycznie słodka, kremowa z długim aftertaste.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Costa Rica
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96h & Fully washed
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Chort
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Chort

32,29 64,58 

Kawa Kenya Chort

Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 87 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

kawa Panama Geisha Rocky Mountain
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

84,46 168,93 

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

Wybitna kawa speciality uprawiana przez Allana Hartmanna. Soczysta, owocowo – kwiatowa, wypełniona aromatami jagód, truskawek i słodyczą melona.

Kraj pochodzenia – Panama
Region – Santa Clara, Renacimiento Chiriquí
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400 – 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Geisha
Obróbka ziarna – Experimental Fermented
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

59,04 118,08 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA

Kraj pochodzenia – Etiopia
Rejon – Sidama-Bensa
100% Arabica
Odmiana Arabica – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m.
Średnia roczna temperatura – 21ºC
Roczne opady – 649,45 mm
Punktacja SCA – 91,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

72,66 145,30 

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

Niezwykła słodycz połączona ze szlachetnymi nutami whiskey. Wypełniona delikatnymi aromatami śliwki i gorzkiej czekolady.

Kraj pochodzenia – Valle Del Cauca. Kolumbia
100% Arabica
Obróbka ziarna – X.O.
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny