Wyświetlanie 25–36 z 43 wyników

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90
YITH Badge
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

35,67 72,57 

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej.

Kraj pochodzenia – Brazylia
RegionCaparaó
FarmerViviane i Geovane dos Santos Matos
100% Arabika
Wysokość upraw1000 m n.p.m.
Odmiana botanicznaRed Catuaí
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Costa Rica Las PalomasBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Las Palomas

51,22 196,37 

Kawa Costa Rica Las Palomas

Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region – San José
Plantacja – Las Palomas
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – Jasno
Punktacja SCA – 87,5 pkt.
Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

30,91 61,83 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Huila
FarmerHeiner Lazo
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaPapaya
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Honey Koke
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Honey Koke

56,57 226,27 

Kawa Ethiopia Honey Koke

Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 88 pkt.

Kawa Kenya Chort
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Chort

32,29 64,58 

Kawa Kenya Chort

Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 87 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

53,90 205,35 

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Ciudad Bolívar, Antioquia
Farmer – Tierra de Cafe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

57,35 114,71 

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Antioquia
FarmerCafelumbus
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaGeisha
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1

55,10 225,55 

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1.

Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Heirloom
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87 pkt.

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

59,04 118,08 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA

Kraj pochodzenia – Etiopia
Rejon – Sidama-Bensa
100% Arabica
Odmiana Arabica – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m.
Średnia roczna temperatura – 21ºC
Roczne opady – 649,45 mm
Punktacja SCA – 91,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Bolivia El Paraiso
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Bolivia El Paraiso

64,23 247,56 

Kawa Bolivia El Paraiso

Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód.

Kraj pochodzenia – Boliwia
Region – North Yungas, Caranavi
Farma – El Paraiso
100% Arabika
Wysokość upraw – 1580 m n.p.m
Roczna produkcja – 100 worków
Odmiana botanicznaRed Caturra
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Brazil Sítio Das Colinas MirabilisKawa Brazil Sítio Das Colinas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

52,99 210,51 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Caparaó Mountains
Plantacja – Sítio Das Colinas
Farmer – Nilim Assumpção Santos
100% Arabika
Wysokość upraw – 1260 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Red Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip