Wyświetlanie 37–43 z 43 wyników

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XOBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

72,66 145,30 

Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO

Niezwykła słodycz połączona ze szlachetnymi nutami whiskey. Wypełniona delikatnymi aromatami śliwki i gorzkiej czekolady.

Kraj pochodzenia – Valle Del Cauca. Kolumbia
100% Arabica
Obróbka ziarna – X.O.
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate NaturalNatural

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural

25,02 230,97 

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural

Harmonijna kompozycja kremowej słodyczy daktyli, soczystej i orzeźwiającej czarnej porzeczki, pikantnych i złożonych nut wina, zrównoważona kwiatowym posmakiem miodu.

Kraj pochodzenia – Indie
Region – Bababudangiri – Manjarabad
Wysokość upraw – od 945 do 1350 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – S795
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Natural
Zalecane przygotowanie – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kuba Guama Special

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa ziarnista Kuba Guama Special

41,99 167,28 

Kawa ziarnista Kuba Guama Special

Kawa dla miłośników nut czekoladowych. Dojrzałe jagody i suszone owoce, podkreślone słodyczą mlecznej czekolady. Pełne ciało, łagodna i zrównoważona kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kuba
RegionSierra Maestra Mountain
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Obróbka ziarna – Natural
Punktacja SCA – 84
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

Kawa Cuba Caracolillo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Cuba Caracolillo Special

41,99 167,28 

Kawa Cuba Caracolillo Special

Kawa łączy w sobie głębokie tony słodkiej czekolady i suszonych owoców z subtelnym akcentem tytoniu. Dopełniona orzeźwiającymi nutami cytrusowymi. Kremowy, orzechowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kuba
RegionSierra Maestra Mountain
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Obróbka ziarna – Washed
Punktacja SCA – 84
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

12-3244-LC Edited Pisa Zaparzacz
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

LC Edited Pisa Zaparzacz 1000ml

148,31 177,59 

Zaparzacz do kawy, herbaty lub naparów ziołowych typu frenchpress.

Dostępny w trzech wariantach.

Pojemność 1000 ml.

Kawa z Brazylii

Nowość

Sìtio Tarumã
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

59,99 239,95 

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Mantiqueira
Plantacja – Sìtio Tarumã
Farmer – Eduardo Daniel da Silva
100% Arabika
Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs
Punktacja SCA – 89 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip