Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Guji G1 50,02 zł – 190,66 zł Kawa Ethiopia Guji G1 Kompleksowa kawa z nutami skórki cytrynowej, malin, jaśminu i wiciokrzewu. Słodka kwasowość i średnie body. Kraj – Etiopia Region – Oromia Wysokość – 1900 – 2200 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Zalecane Przygotowanie – aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny. Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 40,68 zł – 154,96 zł Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki. Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m. Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia 51,44 zł – 195,99 zł Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia Organiczna kawa z aromatami orzecha laskowego podkreślona słodyczą brązowego cukru. Bogactwo czerwonych owoców wypełnione nutami słodkich aromatów tamaryndowca. Zbalansowana kwasowość. Kremowo – miodowe body, słodki owocowy finisz. Kraj pochodzenia – Peru Region – Oxapampa – Asháninka – Yánesha 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1750 m n.p.m. Odmiana Arabica – Caturra, Typica, Bournbon, Catimor Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Espresso Collection 48,89 zł – 186,31 zł Kawa Brazil Daterra Espresso Collection Espresso Collection to wyjątkowa kawa bogata w aromaty suszonych winogron, ciemniej czekolady i orzechów pekan. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon 50,20 zł – 202,08 zł Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon Doskonała kawa z plantacji Daterra o czekoladowym profilu. Subtelny smak mandarynki i żółtych owoców. Nuty maślane i mlecznej czekolady wzbogacone delikatnym cynamonem. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Szczegóły
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry 48,28 zł – 183,98 zł Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry Głęboka słodycz prażonego ziarna kakao, podkreślona aksamitnymi nutami i kruchością orzechów pekan. Soczyste, owocowe nuty czerwonych jagód. Delikatna owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Harrar 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Heirloom Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Meksyk Muxbal Estate 45,08 zł – 171,74 zł Kawa Meksyk Muxbal Estate Doskonała kawa o gładkim, owocowo-czekoladowy smaku. Bogactwo i słodycz tropikalnych aromatów. Karmelowa słodycz melasy. Kraj pochodzenia – Meksyk Region – Chiapas Farma – Muxbal Estate Farmer – Maeggi Rodriguez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 35,67 zł – 72,57 zł Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Farmer – Viviane i Geovane dos Santos Matos 100% Arabika Wysokość upraw – 1000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Costa Rica Las Palomas 51,22 zł – 196,37 zł Kawa Costa Rica Las Palomas Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – San José Plantacja – Las Palomas 100% Arabika Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Punktacja SCA – 87,5 pkt. Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Honey Koke 56,57 zł – 226,27 zł Kawa Ethiopia Honey Koke Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m. Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 88 pkt. Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Chort 32,29 zł – 64,58 zł Kawa Kenya Chort Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 87 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka