Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Espresso Collection 48,89 zł – 186,31 zł Kawa Brazil Daterra Espresso Collection Espresso Collection to wyjątkowa kawa bogata w aromaty suszonych winogron, ciemniej czekolady i orzechów pekan. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa India AA Kalledevarapura Estate 33,03 zł – 125,88 zł Kawa India AA Kalledevarapura Estate Rośnie w cieniu srebrnych dębów, drzewa bochenkowatego i fig. Intensywny słodki zapach, dobre body, zrównoważona kwasowość. Czekoladowy charakter ze szczyptą migdałów i słodki posmak to największe atuty tej kawy. Kraj pochodzenia – Indie Region – Bababudangiri Wysokość upraw – od 1000 do 1450 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – mix Stopień palenia – Ciemno Obróbka ziarna – Washed Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon 50,20 zł – 202,08 zł Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon Doskonała kawa z plantacji Daterra o czekoladowym profilu. Subtelny smak mandarynki i żółtych owoców. Nuty maślane i mlecznej czekolady wzbogacone delikatnym cynamonem. Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Guatemala Finca Medina 49,10 zł – 187,06 zł Kawa Guatemala Finca Medina Intensywnie owocowa kwasowość. Słodka i winna. Nuty owoców papai, winogron, czarnej porzeczki. Super aksamitne body. Kraj pochodzenia – Guatemala Region – San Lorenzo El Cubo, Antigua Wysokość upraw – 1200-1800 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra Stopień Palenia – Jasno Obróbka ziarna – Yellow Honey Zbiory – Grudzień-Kwiecień Punktacja SCA – 87 pkt. Zalecane przygotowanie – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry 48,28 zł – 183,98 zł Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry Głęboka słodycz prażonego ziarna kakao, podkreślona aksamitnymi nutami i kruchością orzechów pekan. Soczyste, owocowe nuty czerwonych jagód. Delikatna owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Harrar 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Heirloom Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Decaf Honduras Swiss Water 41,98 zł – 159,95 zł Kawa Decaf Honduras Swiss Water Wyśmienity aromat i smak owoców wiśni i karmelu. Wytrawna słodycz gorzkiej czekolady. Kraj pochodzenia – Honduras Region – Marcala, La Paz 100% Arabica Wysokość uprawy – 1500-2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Bourbon, Catuai, Caturra, Pacas Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny Do koszyka
Nowość Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa bezkofeinowa ziarnista Guatemala 44,66 zł – 170,17 zł Decaf Guatemala Primavera Swiss Water Cukierkowo – miodowa słodycz. Kremowe nuty mlecznej czekolady. Delikatny owocowy finisz brzoskwini. Kraj pochodzenia – Gwatemala Region – 100% Arabica Wysokość uprawy – Odmiana botaniczna – Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko 22,74 zł – 208,07 zł Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko Zrównoważona, słodka i złożona. Delikatna kwasowość jabłkowa – czerwony cydr jabłkowy z czarną porzeczką. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Odmiana Arabica – SL 28, SL 34, Ruiru 11 Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1600-2000 m n.p.m. Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia: areopres, french press, drip-przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa do Espresso Guatemala & Brazil 47,13 zł – 188,56 zł Kawa do Espresso Guatemala & Brazil Oryginalny blend pod espresso. Harmonia aromatu czekolady oraz orzeźwiających nut czerwonego jabłka i porzeczki. Zbalansowana słodycz karmelu i syropu klonowego. Subtelne orzechowe nuty migdałów wzbogacone kardamonem. Maślane, kremowe body. Kraj pochodzenia – Gwatemala, Brazylia 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Meksyk Muxbal Estate 45,08 zł – 171,74 zł Kawa Meksyk Muxbal Estate Doskonała kawa o gładkim, owocowo-czekoladowy smaku. Bogactwo i słodycz tropikalnych aromatów. Karmelowa słodycz melasy. Kraj pochodzenia – Meksyk Region – Chiapas Farma – Muxbal Estate Farmer – Maeggi Rodriguez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość 10% OFF Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin 22,18 zł – 165,31 zł Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Honduras Region – Corquín, Copán Farma – Don Joaquín 3 Farmer – Wilmer René Estevez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs Odmiana botaniczna – Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Cascara Costa Rica Hacienda Sonora 43,57 zł – 207,51 zł Cascara Costa Rica Hacienda Sonora Intensywne orzeźwiające nuty owocowe wzbogacone słodyczą miodu i melona. Słodka i deserowa. Wysoka koncentracja witamin i przeciwutleniaczy. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Alajuela Wysokość upraw – 1300 m n.p.m Kategoria smaku – cytrusy – kwiaty Uwaga – napar zawiera kofeinę (ok. 45 mg / 250 ml) Zalecane przygotowanie – frenchpress, aeropress, drip z immersion (przelew ręczny) Do koszyka