Wyświetlanie 37–48 z 76 wyników

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90
YITH Badge
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

35,67 72,57 

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej.

Kraj pochodzenia – Brazylia
RegionCaparaó
FarmerViviane i Geovane dos Santos Matos
100% Arabika
Wysokość upraw1000 m n.p.m.
Odmiana botanicznaRed Catuaí
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Costa Rica Las Palomas
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Las Palomas

51,22 196,37 

Kawa Costa Rica Las Palomas

Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region – San José
Plantacja – Las Palomas
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – Jasno
Punktacja SCA – 87,5 pkt.
Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress

kawa honduras

Nowość

10% OFF
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

22,18 165,31 

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Honduras
Region –  Corquín, Copán

Farma – Don Joaquín 3

Farmer – Wilmer René Estevez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa meksyk

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Meksyk Muxbal Estate 

45,08 171,74 

Kawa Meksyk Muxbal Estate

Doskonała kawa o gładkim, owocowo-czekoladowy smaku. Bogactwo i słodycz tropikalnych aromatów. Karmelowa słodycz melasy.

Kraj pochodzenia – Meksyk
Region –  Chiapas
Farma – Muxbal Estate
Farmer – Maeggi Rodriguez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa przelewam owoce
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Przelewam Owoce

47,79 191,14 

Lekki, owocowy smak z przewagą nut czerwonej porzeczki. Miodowa słodycz.

Kraj pochodzenia – Kenia, Etiopia, Brazylia
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Ethiopia Honey Koke
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Honey Koke

56,57 226,27 

Kawa Ethiopia Honey Koke

Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 88 pkt.

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

30,91 61,83 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Huila
FarmerHeiner Lazo
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaPapaya
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Chort
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Chort

32,29 64,58 

Kawa Kenya Chort

Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 87 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

53,90 205,35 

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Ciudad Bolívar, Antioquia
Farmer – Tierra de Cafe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Przelewam Kwiatki
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Przelewam Kwiatki

43,96 175,64 

Blend do przelewu. Słodkie nuty białych kwiatów wzbogacone subtelnym aromatem orzechów.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Brazylia
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

kawa Panama Geisha Rocky Mountain
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

84,46 168,93 

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

Wybitna kawa speciality uprawiana przez Allana Hartmanna. Soczysta, owocowo – kwiatowa, wypełniona aromatami jagód, truskawek i słodyczą melona.

Kraj pochodzenia – Panama
Region – Santa Clara, Renacimiento Chiriquí
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400 – 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Geisha
Obróbka ziarna – Experimental Fermented
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny