Wyświetlanie 13–24 z 32 wyników

Kawa India Plantation AA Bababudang
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa India Plantation AA Bababudang

30,33 121,34 

Kawa India Plantation AA Bababudang

Kawa o wyśmienitym pełnym body z intensywnym czekoladowo – karmelowym smakiem. Niska kwasowość.

Kraj pochodzenia – Indie
Region – Indie – Dystrykt Chikkamagaluru – Karnataka
Wysokość upraw – Powyżej 1000 m n.p.m
100% Arabica
Stopień palenia – Ciemno
Obróbka ziarna – Washed
Zalecane przygotowani – ekspres, kawiarka, french pres

Kawa Decaf Colombia Medellin
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Colombia Medellin

33,89 129,09 

Kawa Decaf Colombia Medellin

Kawa bezkofeinowa o zrównoważonym smaku z akcentem czekoladowo-orzechowym, średniej kwasowości.

Kraj – Kolumbia
Region – Medellin
100% Arabica
Stopień palenia – Ciemno
Metoda obróbki ziaren – Decaf MC
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress

 

Dodaj do listy zakupów

Kawa Wild Ingagi Espresso

36,42 138,76 

Kawa Wild Ingagi Espresso

Klasyczny blend pod espresso. Czekolada, orzechy, nugat i karmel z delikatną nutą owoców. Gęsta, słodka, wyrazista.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Etiopia, Kenia
100% Arabica
Obróbka ziarn – Mix
Stopień palenia – Średnio
Odmiana botaniczna – Mix
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress, french press, drip/przelew ręczny

Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Organic Mexico Swiss Water

41,77 167,16 

Kawa Decaf Organic Mexico Swiss Water

Kawa organiczna, bezkofeinowa. Nuty czekolady, orzecha i kakao, delikatnie cytrusowa. Pozbawiona kofeiny przy użyciu wody i węgla aktywnego.

Kraj – Meksyk
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Metoda obróbki ziaren – Swiss Water
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, drip/przelew, frenchpress
Certyfikaty – Swiss Water, BIO

kawa bezkofeinowa

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa bezkofeinowa Brasil Swiss Water

40,42 154,00 

Decaf Brasil Swiss Water

Delikatna kawa o słodkich nutach czekolady i orzechów. Pełne body. Doskonała do espresso i przelewu.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Cerrado
100% Arabica
Wysokość uprawy –  1000-1300  m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon, Catuai y Mundo Novo
Stopień palenia – Średnio
Metoda obróbki ziaren – Swiss Water
Zalecane przygotowanie –  ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny

Kawa Brazil Daterra Espresso Collection
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Daterra Espresso Collection

48,89 186,31 

Kawa Brazil Daterra Espresso Collection

Espresso Collection to wyjątkowa kawa bogata w aromaty suszonych winogron, ciemniej czekolady i orzechów pekan.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate

102,89 205,78 

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate

Ciesząca się sławą, jedna z najdroższych kaw na świecie. Kremowe nuty orzechów laskowych połączone z orzeźwiającymi cytrusami i świeżymi ziołami. Musująca słodycz, zrównoważona kwasowość, rześkie i pełne body.

Kraj pochodzenia – Jamajka
Region – Blue Mountain
100% Arabica
Obróbka ziarna
Washed
Stopień palenia
Średnio
Wysokość uprawy
1100 m n.p.m.
Odmiana Arabica
Typica, Geisha
Punktacja SCA
86 pkt.
Rekomendacja parzenia
ekspres, aeropress, french press, przelew/drip

Kawa India AA Kalledevarapura Estate
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa India AA Kalledevarapura Estate

33,03 125,88 

Kawa India AA Kalledevarapura Estate

Rośnie w cieniu srebrnych dębów, drzewa bochenkowatego i fig. Intensywny słodki zapach, dobre body, zrównoważona kwasowość. Czekoladowy charakter ze szczyptą migdałów i słodki posmak to największe atuty tej kawy.

Kraj pochodzenia – Indie
Region – Bababudangiri
Wysokość upraw – od 1000 do 1450 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – mix
Stopień palenia – Ciemno
Obróbka ziarna – Washed
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka,  french press

Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon

50,20 202,08 

Kawa Brazil Daterra Yellow Bourbon

Doskonała kawa z plantacji Daterra o czekoladowym profilu. Subtelny smak mandarynki i żółtych owoców. Nuty maślane i mlecznej czekolady wzbogacone delikatnym cynamonem.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

Kawa bezkofeinowa ziarnista

Nowość

Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa bezkofeinowa ziarnista Guatemala

44,66 170,17 

Decaf Guatemala Primavera Swiss Water

Cukierkowo – miodowa słodycz. Kremowe nuty mlecznej czekolady. Delikatny owocowy finisz brzoskwini.

Kraj pochodzenia – Gwatemala
Region –
100% Arabica
Wysokość uprawy
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – Średnio
Metoda obróbki ziaren – Swiss Water
Zalecane przygotowanie –  ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny

kawa etiopia

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

48,28 183,98 

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

Głęboka słodycz prażonego ziarna kakao, podkreślona aksamitnymi nutami i kruchością orzechów pekan. Soczyste, owocowe nuty czerwonych jagód. Delikatna owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Harrar
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Heirloom
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny

swiss water

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Honduras Swiss Water

41,98 159,95 

Kawa Decaf Honduras Swiss Water

Wyśmienity aromat i smak owoców wiśni i karmelu. Wytrawna słodycz gorzkiej czekolady.

Kraj pochodzenia – Honduras
Region – Marcala, La Paz
100% Arabica
Wysokość uprawy –  1500-2000  m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon, Catuai, Caturra, Pacas
Stopień palenia – Średnio
Metoda obróbki ziaren – Swiss Water
Zalecane przygotowanie –  ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny