10% OFF Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawy na start Od: 127,61 zł Original price was: 127,61 zł.114,85 złCurrent price is: 114,85 zł. Kawy na start. Zestaw Quattro Blends. Wyjątkowy zestaw 4 blendów dla miłośników espresso, americano, cappuccino i latte. Kupując w zestawie oszczędzasz 10% 🙂 Zestaw zawiera: Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Guji G1 50,02 zł – 190,66 zł Kawa Ethiopia Guji G1 Kompleksowa kawa z nutami skórki cytrynowej, malin, jaśminu i wiciokrzewu. Słodka kwasowość i średnie body. Kraj – Etiopia Region – Oromia Wysokość – 1900 – 2200 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Zalecane Przygotowanie – aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny. Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 40,68 zł – 154,96 zł Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki. Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m. Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Guatemala Finca Medina 49,10 zł – 187,06 zł Kawa Guatemala Finca Medina Intensywnie owocowa kwasowość. Słodka i winna. Nuty owoców papai, winogron, czarnej porzeczki. Super aksamitne body. Kraj pochodzenia – Guatemala Region – San Lorenzo El Cubo, Antigua Wysokość upraw – 1200-1800 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra Stopień Palenia – Jasno Obróbka ziarna – Yellow Honey Zbiory – Grudzień-Kwiecień Punktacja SCA – 87 pkt. Zalecane przygotowanie – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Angel’s Share 51,66 zł – 98,50 zł Kawa Angel’s Share Angel’s Share niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County. Dodatkowo infuzowana Taliskeram oraz Bulleit Bourbon. Fantastycznie słodka, kremowa z długim aftertaste. Kraj pochodzenia – Brazylia, Costa Rica 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96h & Fully washed Stopień palenia – Ciemno Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość 10% OFF Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin 22,18 zł – 165,31 zł Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Honduras Region – Corquín, Copán Farma – Don Joaquín 3 Farmer – Wilmer René Estevez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs Odmiana botaniczna – Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Cascara Costa Rica Hacienda Sonora 43,57 zł – 207,51 zł Cascara Costa Rica Hacienda Sonora Intensywne orzeźwiające nuty owocowe wzbogacone słodyczą miodu i melona. Słodka i deserowa. Wysoka koncentracja witamin i przeciwutleniaczy. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Alajuela Wysokość upraw – 1300 m n.p.m Kategoria smaku – cytrusy – kwiaty Uwaga – napar zawiera kofeinę (ok. 45 mg / 250 ml) Zalecane przygotowanie – frenchpress, aeropress, drip z immersion (przelew ręczny) Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 35,67 zł – 72,57 zł Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Farmer – Viviane i Geovane dos Santos Matos 100% Arabika Wysokość upraw – 1000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Costa Rica Las Palomas 51,22 zł – 196,37 zł Kawa Costa Rica Las Palomas Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – San José Plantacja – Las Palomas 100% Arabika Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Punktacja SCA – 87,5 pkt. Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Przelewam Owoce 47,79 zł – 191,14 zł Lekki, owocowy smak z przewagą nut czerwonej porzeczki. Miodowa słodycz. Kraj pochodzenia – Kenia, Etiopia, Brazylia 100% Arabika Odmiana botaniczna – Mix Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Chort 32,29 zł – 64,58 zł Kawa Kenya Chort Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 87 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka