Wyświetlanie 25–31 z 31 wyników

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

59,04 118,08 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA

Kraj pochodzenia – Etiopia
Rejon – Sidama-Bensa
100% Arabica
Odmiana Arabica – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m.
Średnia roczna temperatura – 21ºC
Roczne opady – 649,45 mm
Punktacja SCA – 91,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa owocowa
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

25,24 94,28 

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate NaturalNatural

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural

25,02 230,97 

Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural

Harmonijna kompozycja kremowej słodyczy daktyli, soczystej i orzeźwiającej czarnej porzeczki, pikantnych i złożonych nut wina, zrównoważona kwiatowym posmakiem miodu.

Kraj pochodzenia – Indie
Region – Bababudangiri – Manjarabad
Wysokość upraw – od 945 do 1350 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – S795
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Natural
Zalecane przygotowanie – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kuba Guama Special

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa ziarnista Kuba Guama Special

41,99 167,28 

Kawa ziarnista Kuba Guama Special

Kawa dla miłośników nut czekoladowych. Dojrzałe jagody i suszone owoce, podkreślone słodyczą mlecznej czekolady. Pełne ciało, łagodna i zrównoważona kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kuba
RegionSierra Maestra Mountain
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Obróbka ziarna – Natural
Punktacja SCA – 84
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

25,24 99,74 

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Hulia
Farma – Buenos Aires
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Cuba Caracolillo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Cuba Caracolillo Special

41,99 167,28 

Kawa Cuba Caracolillo Special

Kawa łączy w sobie głębokie tony słodkiej czekolady i suszonych owoców z subtelnym akcentem tytoniu. Dopełniona orzeźwiającymi nutami cytrusowymi. Kremowy, orzechowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kuba
RegionSierra Maestra Mountain
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Obróbka ziarna – Washed
Punktacja SCA – 84
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

Prezent Kawa
kawa prezent
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Angel’s Share z czekoladą Kardamonową prezent

129,75 

Idealny prezent dla koneserów kawy i czekolady.

W skład paczki wchodzi – 250g Angel`s Share oraz 50g rzemieślniczej  Czekolady MANU Kardamonowej 68% kakao.

Angel’s Share, niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County.

Kraj pochodzenia: Brazylia, Ethopia, Indie, Gwatemala

 

Ziarno: 100% Arabika
Metoda obróbki ziaren: Fully washed
Stopień palenia: Ciemno
Rekomendacja parzenia: Espresso, Kawiarka, Aeropress, Frenchpress, Drip/Przelew Ręczny