Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ 59,04 zł – 118,08 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA Kraj pochodzenia – Etiopia Rejon – Sidama-Bensa 100% Arabica Odmiana Arabica – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m. Średnia roczna temperatura – 21ºC Roczne opady – 649,45 mm Punktacja SCA – 91,25 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical 25,24 zł – 94,28 zł Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural 25,02 zł – 230,97 zł Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural Harmonijna kompozycja kremowej słodyczy daktyli, soczystej i orzeźwiającej czarnej porzeczki, pikantnych i złożonych nut wina, zrównoważona kwiatowym posmakiem miodu. Kraj pochodzenia – Indie Region – Bababudangiri – Manjarabad Wysokość upraw – od 945 do 1350 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – S795 Stopień palenia – Jasny Obróbka ziarna – Natural Zalecane przygotowanie – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa ziarnista Kuba Guama Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa ziarnista Kuba Guama Special Kawa dla miłośników nut czekoladowych. Dojrzałe jagody i suszone owoce, podkreślone słodyczą mlecznej czekolady. Pełne ciało, łagodna i zrównoważona kwasowość. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Natural Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra 25,24 zł – 99,74 zł Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Hulia Farma – Buenos Aires 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Cuba Caracolillo Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa Cuba Caracolillo Special Kawa łączy w sobie głębokie tony słodkiej czekolady i suszonych owoców z subtelnym akcentem tytoniu. Dopełniona orzeźwiającymi nutami cytrusowymi. Kremowy, orzechowy finisz. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Washed Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Angel’s Share z czekoladą Kardamonową prezent 129,75 zł Idealny prezent dla koneserów kawy i czekolady. W skład paczki wchodzi – 250g Angel`s Share oraz 50g rzemieślniczej Czekolady MANU Kardamonowej 68% kakao. Angel’s Share, niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County. Kraj pochodzenia: Brazylia, Ethopia, Indie, Gwatemala Ziarno: 100% Arabika Metoda obróbki ziaren: Fully washed Stopień palenia: Ciemno Rekomendacja parzenia: Espresso, Kawiarka, Aeropress, Frenchpress, Drip/Przelew Ręczny Szczegóły