Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley 30,34 zł – 285,36 zł Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków.. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Cuancua, Trujillo Farma – Potosi Farmer – Rigoberto Herrara 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny, Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Salwador do espresso 48,99 zł – 195,96 zł Kawa Salwador do espresso Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso. Kraj pochodzenia – Salwador, 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja SCA – 86,25 p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Bolivia El Paraiso 64,23 zł – 247,56 zł Kawa Bolivia El Paraiso Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód. Kraj pochodzenia – Boliwia Region – North Yungas, Caranavi Farma – El Paraiso 100% Arabika Wysokość upraw – 1580 m n.p.m Roczna produkcja – 100 worków Odmiana botaniczna – Red Caturra Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey 55,89 zł – 223,59 zł Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia – Tanzania Region – Karatu Farma – Ngila Coffee Estate 100% Arabika Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis 52,99 zł – 210,51 zł Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Mountains Plantacja – Sítio Das Colinas Farmer – Nilim Assumpção Santos 100% Arabika Wysokość upraw – 1260 m n.p.m Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural 25,02 zł – 230,97 zł Kawa z Indii A Kalledevarapura Estate Natural Harmonijna kompozycja kremowej słodyczy daktyli, soczystej i orzeźwiającej czarnej porzeczki, pikantnych i złożonych nut wina, zrównoważona kwiatowym posmakiem miodu. Kraj pochodzenia – Indie Region – Bababudangiri – Manjarabad Wysokość upraw – od 945 do 1350 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – S795 Stopień palenia – Jasny Obróbka ziarna – Natural Zalecane przygotowanie – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa ziarnista Kuba Guama Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa ziarnista Kuba Guama Special Kawa dla miłośników nut czekoladowych. Dojrzałe jagody i suszone owoce, podkreślone słodyczą mlecznej czekolady. Pełne ciało, łagodna i zrównoważona kwasowość. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Natural Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Cuba Caracolillo Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa Cuba Caracolillo Special Kawa łączy w sobie głębokie tony słodkiej czekolady i suszonych owoców z subtelnym akcentem tytoniu. Dopełniona orzeźwiającymi nutami cytrusowymi. Kremowy, orzechowy finisz. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Washed Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa El Salvador 54,98 zł – 219,92 zł Kawa El Salvador The San Francisco farm Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec Odmiana ziaren: Kenya, SL 28 Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã 59,99 zł – 239,95 zł Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Mantiqueira Plantacja – Sìtio Tarumã Farmer – Eduardo Daniel da Silva 100% Arabika Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs Punktacja SCA – 89 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 59,89 zł – 239,55 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Angel’s Share z czekoladą Kardamonową prezent 129,75 zł Idealny prezent dla koneserów kawy i czekolady. W skład paczki wchodzi – 250g Angel`s Share oraz 50g rzemieślniczej Czekolady MANU Kardamonowej 68% kakao. Angel’s Share, niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County. Kraj pochodzenia: Brazylia, Ethopia, Indie, Gwatemala Ziarno: 100% Arabika Metoda obróbki ziaren: Fully washed Stopień palenia: Ciemno Rekomendacja parzenia: Espresso, Kawiarka, Aeropress, Frenchpress, Drip/Przelew Ręczny Szczegóły