Wyświetlanie 1–12 z 15 wyników

kawa do espresso
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do Espresso Guatemala & Brazil

47,13 188,56 

Kawa do Espresso Guatemala & Brazil

Oryginalny blend pod espresso. Harmonia aromatu czekolady oraz orzeźwiających nut czerwonego jabłka i porzeczki. Zbalansowana słodycz karmelu i syropu klonowego. Subtelne orzechowe nuty migdałów wzbogacone kardamonem. Maślane, kremowe body.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa honduras

Nowość

10% OFF
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

22,18 165,31 

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Honduras
Region –  Corquín, Copán

Farma – Don Joaquín 3

Farmer – Wilmer René Estevez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

30,91 61,83 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Huila
FarmerHeiner Lazo
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaPapaya
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

53,90 205,35 

Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina

Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Ciudad Bolívar, Antioquia
Farmer – Tierra de Cafe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

57,35 114,71 

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Antioquia
FarmerCafelumbus
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaGeisha
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa espresso Gwatemala

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa espresso Gwatemala

48,99 195,96 

Kawa espresso Guatemala

Doskonała kawa pod espresso. Zbalansowana słodycz przepełniona nutami marcepanu, rumu i orzechów laskowych. Wielowymiarowa, delikatnie słodkie i kremowe akcenty, równoważą owocową słodycz. Bogate body.

Kraj pochodzenia – Gwatemala,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 85,75p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

Black Espresso

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

54,00 215,99 

Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa owocowa
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

25,24 94,28 

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Salwador

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Salwador do espresso

48,99 195,96 

Kawa Salwador do espresso

Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso.

Kraj pochodzenia – Salwador,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 86,25 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

30,34 285,36 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków..

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Cuancua, Trujillo

Farma – Potosi

Farmer – Rigoberto Herrara
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny,

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

25,24 99,74 

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Hulia
Farma – Buenos Aires
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny