Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Costa Rica Las Palomas 51,22 zł – 196,37 zł Kawa Costa Rica Las Palomas Costa Rica Las Palomas to głębokie nuty owoców wiśni i śliwki, podkreślone aromatem migdałów z delikatnym finiszem leśnych jagód. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – San José Plantacja – Las Palomas 100% Arabika Wysokość upraw – 1400-1700 m n.p.m Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra, Catuai, San Ramon, Typica Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Punktacja SCA – 87,5 pkt. Rekomendacja zaparzania – french press, drip, aeropress Szczegóły
Nowość 10% OFF Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin 22,18 zł – 165,31 zł Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Honduras Region – Corquín, Copán Farma – Don Joaquín 3 Farmer – Wilmer René Estevez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs Odmiana botaniczna – Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Przelewam Owoce 47,79 zł – 191,14 zł Lekki, owocowy smak z przewagą nut czerwonej porzeczki. Miodowa słodycz. Kraj pochodzenia – Kenia, Etiopia, Brazylia 100% Arabika Odmiana botaniczna – Mix Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Honey Koke 56,57 zł – 226,27 zł Kawa Ethiopia Honey Koke Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m. Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 88 pkt. Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Chort 32,29 zł – 64,58 zł Kawa Kenya Chort Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 87 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina 53,90 zł – 205,35 zł Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Ciudad Bolívar, Antioquia Farmer – Tierra de Cafe 100% Arabika Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo Metoda obróbki ziaren – Anaerobic Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Przelewam Kwiatki 43,96 zł – 175,64 zł Blend do przelewu. Słodkie nuty białych kwiatów wzbogacone subtelnym aromatem orzechów. Kraj pochodzenia – Etiopia, Brazylia 100% Arabika Odmiana botaniczna – Mix Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Ndurutu Subra 37,45 zł – 74,91 zł Kawa Kenya Ndurutu Subra Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Anaerobic Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco 21,82 zł – 199,27 zł Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco Doskonała kawa arabica z Etiopii pod przelew o kwiatowym profilu. Subtelne aromaty soczystej moreli i delikatność białej herbaty, podkreślone świeżymi, cytrusowymi nutami trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Sidamo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Washed Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva 57,35 zł – 114,71 zł Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Antioquia Farmer – Cafelumbus 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Geisha Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1 55,10 zł – 225,55 zł Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1. Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m. Odmiana Arabic – Heirloom Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87 pkt. Do koszyka