Bestseller! Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Wild Ingagi Espresso 36,42 zł – 138,76 zł Kawa Wild Ingagi Espresso Klasyczny blend pod espresso. Czekolada, orzechy, nugat i karmel z delikatną nutą owoców. Gęsta, słodka, wyrazista. Kraj pochodzenia – Brazylia, Etiopia, Kenia 100% Arabica Obróbka ziarn – Mix Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Mix Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Guatemala Finca Medina 49,10 zł – 187,06 zł Kawa Guatemala Finca Medina Intensywnie owocowa kwasowość. Słodka i winna. Nuty owoców papai, winogron, czarnej porzeczki. Super aksamitne body. Kraj pochodzenia – Guatemala Region – San Lorenzo El Cubo, Antigua Wysokość upraw – 1200-1800 m n.p.m 100% Arabica Odmiana botaniczna – Bourbon, Caturra Stopień Palenia – Jasno Obróbka ziarna – Yellow Honey Zbiory – Grudzień-Kwiecień Punktacja SCA – 87 pkt. Zalecane przygotowanie – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Cascara Costa Rica Hacienda Sonora 43,57 zł – 207,51 zł Cascara Costa Rica Hacienda Sonora Intensywne orzeźwiające nuty owocowe wzbogacone słodyczą miodu i melona. Słodka i deserowa. Wysoka koncentracja witamin i przeciwutleniaczy. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Alajuela Wysokość upraw – 1300 m n.p.m Kategoria smaku – cytrusy – kwiaty Uwaga – napar zawiera kofeinę (ok. 45 mg / 250 ml) Zalecane przygotowanie – frenchpress, aeropress, drip z immersion (przelew ręczny) Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 35,67 zł – 72,57 zł Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Farmer – Viviane i Geovane dos Santos Matos 100% Arabika Wysokość upraw – 1000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina 53,90 zł – 205,35 zł Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Ciudad Bolívar, Antioquia Farmer – Tierra de Cafe 100% Arabika Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo Metoda obróbki ziaren – Anaerobic Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva 57,35 zł – 114,71 zł Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Antioquia Farmer – Cafelumbus 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Geisha Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Bolivia El Paraiso 64,23 zł – 247,56 zł Kawa Bolivia El Paraiso Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód. Kraj pochodzenia – Boliwia Region – North Yungas, Caranavi Farma – El Paraiso 100% Arabika Wysokość upraw – 1580 m n.p.m Roczna produkcja – 100 worków Odmiana botaniczna – Red Caturra Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey 55,89 zł – 223,59 zł Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia – Tanzania Region – Karatu Farma – Ngila Coffee Estate 100% Arabika Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka