Wyświetlanie 1–12 z 21 wyników

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate

102,89 205,78 

Kawa Jamaica Blue Mountain G1 St Clouds Estate

Ciesząca się sławą, jedna z najdroższych kaw na świecie. Kremowe nuty orzechów laskowych połączone z orzeźwiającymi cytrusami i świeżymi ziołami. Musująca słodycz, zrównoważona kwasowość, rześkie i pełne body.

Kraj pochodzenia – Jamajka
Region – Blue Mountain
100% Arabica
Obróbka ziarna
Washed
Stopień palenia
Średnio
Wysokość uprawy
1100 m n.p.m.
Odmiana Arabica
Typica, Geisha
Punktacja SCA
86 pkt.
Rekomendacja parzenia
ekspres, aeropress, french press, przelew/drip

Kawa Angel's Share
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Angel’s Share

51,66 98,50 

Kawa Angel’s Share

Angel’s Share niesamowity blend aromatyzowany przez leżakowanie w beczce po wysokoprocentowym bourbonie Kings County.
Dodatkowo infuzowana Taliskeram oraz Bulleit Bourbon. Fantastycznie słodka, kremowa z długim aftertaste.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Costa Rica
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96h & Fully washed
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko

22,74 208,07 

Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Zrównoważona, słodka i złożona. Delikatna kwasowość jabłkowa – czerwony cydr jabłkowy z czarną porzeczką.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Odmiana Arabica – SL 28, SL 34, Ruiru 11
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1600-2000 m n.p.m.
Punktacja SCA – 86 pkt.

Rekomendacja parzenia: areopres, french press, drip-przelew ręczny

 

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90
YITH Badge
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

35,67 72,57 

Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90

Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej.

Kraj pochodzenia – Brazylia
RegionCaparaó
FarmerViviane i Geovane dos Santos Matos
100% Arabika
Wysokość upraw1000 m n.p.m.
Odmiana botanicznaRed Catuaí
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa honduras

Nowość

10% OFF
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

22,18 165,31 

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Honduras
Region –  Corquín, Copán

Farma – Don Joaquín 3

Farmer – Wilmer René Estevez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

30,91 61,83 

Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo

Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Huila
FarmerHeiner Lazo
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaPapaya
Metoda obróbki ziarenNatural
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Chort
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Chort

32,29 64,58 

Kawa Kenya Chort

Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 87 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

kawa Panama Geisha Rocky Mountain
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

84,46 168,93 

Kawa Panama Geisha Rocky Mountain

Wybitna kawa speciality uprawiana przez Allana Hartmanna. Soczysta, owocowo – kwiatowa, wypełniona aromatami jagód, truskawek i słodyczą melona.

Kraj pochodzenia – Panama
Region – Santa Clara, Renacimiento Chiriquí
100% Arabika
Wysokość upraw – 1400 – 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Geisha
Obróbka ziarna – Experimental Fermented
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny

Kawa z Etiopii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

21,82 199,27 

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

Doskonała kawa arabica z Etiopii pod przelew o kwiatowym profilu. Subtelne aromaty soczystej moreli i delikatność białej herbaty, podkreślone świeżymi, cytrusowymi nutami trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Sidamo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, drip/przelew ręczny

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

57,35 114,71 

Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva

Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Antioquia
FarmerCafelumbus
100% Arabika
Wysokość upraw1700 – 2050 m n.p.m.
Odmiana botanicznaGeisha
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa do przelewu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis

26,70 235,95 

Kawa Ethiopia Bule Leporis

Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe | Bule
Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Natural
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,75