Wyświetlanie 13–20 z 20 wyników

Kawa Salwador

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Salwador do espresso

48,99 195,96 

Kawa Salwador do espresso

Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso.

Kraj pochodzenia – Salwador,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 86,25 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa geisha panamakawa geisha panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Geisha Panama

61,50 244,52 

Kawa Geisha Panama Carmen Estate

Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Odmiana botaniczna – Geisha
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa tanzania
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

55,89 223,59 

Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey

Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych.

Kraj pochodzenia – Tanzania
Region – Karatu
Farma – Ngila Coffee Estate
100% Arabika
Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent
Metoda obróbki ziarenHoney
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

25,24 99,74 

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Hulia
Farma – Buenos Aires
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa El Salvador the San Francisco Farm

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa El Salvador

54,98 219,92 

Kawa El Salvador The San Francisco farm

Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec
Odmiana ziaren: Kenya, SL 28
Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip

Kawa Panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

34,49 68,99 

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – natural
Odmiana botaniczna – Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip