Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa do Espresso Guatemala & Brazil 47,13 zł – 188,56 zł Kawa do Espresso Guatemala & Brazil Oryginalny blend pod espresso. Harmonia aromatu czekolady oraz orzeźwiających nut czerwonego jabłka i porzeczki. Zbalansowana słodycz karmelu i syropu klonowego. Subtelne orzechowe nuty migdałów wzbogacone kardamonem. Maślane, kremowe body. Kraj pochodzenia – Gwatemala, Brazylia 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – średnio Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Nowość 10% OFF Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin 22,18 zł – 165,31 zł Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia – Honduras Region – Corquín, Copán Farma – Don Joaquín 3 Farmer – Wilmer René Estevez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs Odmiana botaniczna – Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa espresso Gwatemala 48,99 zł – 195,96 zł Kawa espresso Guatemala Doskonała kawa pod espresso. Zbalansowana słodycz przepełniona nutami marcepanu, rumu i orzechów laskowych. Wielowymiarowa, delikatnie słodkie i kremowe akcenty, równoważą owocową słodycz. Bogate body. Kraj pochodzenia – Gwatemala, 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja SCA – 85,75p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia 54,00 zł – 215,99 zł Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley 30,34 zł – 285,36 zł Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków.. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Cuancua, Trujillo Farma – Potosi Farmer – Rigoberto Herrara 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny, Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical 25,24 zł – 94,28 zł Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Salwador do espresso 48,99 zł – 195,96 zł Kawa Salwador do espresso Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso. Kraj pochodzenia – Salwador, 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja SCA – 86,25 p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra 25,24 zł – 99,74 zł Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Hulia Farma – Buenos Aires 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural 34,49 zł – 68,99 zł Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki. Kraj pochodzenia – Panama Region – Volcán, Chiriquí Farma – Finca Carmen Estate Farmer – Carlos Aguilera 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – natural Odmiana botaniczna – Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa El Salvador 54,98 zł – 219,92 zł Kawa El Salvador The San Francisco farm Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec Odmiana ziaren: Kenya, SL 28 Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 59,89 zł – 239,55 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka