Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa ziarnista Kuba Guama Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa ziarnista Kuba Guama Special Kawa dla miłośników nut czekoladowych. Dojrzałe jagody i suszone owoce, podkreślone słodyczą mlecznej czekolady. Pełne ciało, łagodna i zrównoważona kwasowość. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Natural Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Salwador do espresso 48,99 zł – 195,96 zł Kawa Salwador do espresso Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso. Kraj pochodzenia – Salwador, 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – średnio Punktacja SCA – 86,25 p Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Geisha Panama 61,50 zł – 244,52 zł Kawa Geisha Panama Carmen Estate Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia – Panama Region – Volcán, Chiriquí Farma – Finca Carmen Estate Farmer – Carlos Aguilera 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Washed Odmiana botaniczna – Geisha Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Bolivia El Paraiso 64,23 zł – 247,56 zł Kawa Bolivia El Paraiso Wyjątkowa kawa odmiany Red Caturra. Złożona, wielowymiarowa kwasowość. Bogactwo owoców pestkowych i czerwonych jagód. Kraj pochodzenia – Boliwia Region – North Yungas, Caranavi Farma – El Paraiso 100% Arabika Wysokość upraw – 1580 m n.p.m Roczna produkcja – 100 worków Odmiana botaniczna – Red Caturra Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey 55,89 zł – 223,59 zł Kawa Tanzania AA Ngila Estate Honey Elegancka kwasowość, pełne i intensywne body. Bogactwo aromatów ciemnych jagód i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia – Tanzania Region – Karatu Farma – Ngila Coffee Estate 100% Arabika Wysokość upraw – 1600-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Old Typica, Bourbon, Kent Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Cuba Caracolillo Special 41,99 zł – 167,28 zł Kawa Cuba Caracolillo Special Kawa łączy w sobie głębokie tony słodkiej czekolady i suszonych owoców z subtelnym akcentem tytoniu. Dopełniona orzeźwiającymi nutami cytrusowymi. Kremowy, orzechowy finisz. Kraj pochodzenia – Kuba Region – Sierra Maestra Mountain 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Obróbka ziarna – Washed Punktacja SCA – 84 Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Monteblanco Citric 24,86 zł – 94,28 zł Kawa Colombia Monteblanco Citric Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Citric Natural Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO 72,66 zł – 145,30 zł Kawa Colombia Finca Las Margaritas Pacamara XO Niezwykła słodycz połączona ze szlachetnymi nutami whiskey. Wypełniona delikatnymi aromatami śliwki i gorzkiej czekolady. Kraj pochodzenia – Valle Del Cauca. Kolumbia 100% Arabica Obróbka ziarna – X.O. Stopień palenia – Jasno Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów AeroPress (zestaw z pokrowcem) 177,12 zł AeroPress jest fantastycznym zaparzaczem do kawy, który doskonale sprawdza się dla początkujących, jak i zaawansowanych miłośników kawy. AeroPress łączy w sobie zalety French Pressu, metody przelewowej jak i tradycyjnego ekspresu, przygotowanie aromatycznej kawy jest bardzo łatwe i szybkie. Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów AeroPress 173,43 zł AeroPress jest fantastycznym zaparzaczem do kawy, który doskonale sprawdza się dla początkujących, jak i zaawansowanych miłośników kawy. AeroPress łączy w sobie zalety French Pressu, metody przelewowej jak i tradycyjnego ekspresu, przygotowanie aromatycznej kawy jest bardzo łatwe i szybkie. Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra 25,24 zł – 99,74 zł Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Hulia Farma – Buenos Aires 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa El Salvador 54,98 zł – 219,92 zł Kawa El Salvador The San Francisco farm Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec Odmiana ziaren: Kenya, SL 28 Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka