Parzenie kawy w kubku to prosta i szybka metoda przygotowania tej gorącej, pobudzającej napoju.
Oto krok po kroku:

Wybierz odpowiednią kawę: Najlepiej użyć świeżo mielonej kawy, która zapewni lepszy smak. Możesz wybrać ulubiony rodzaj, np. jasno paloną Arabica z Etiopii.

Podgrzej wodę: Woda powinna być gorąca, ale nie wrząca, idealnie w temperaturze około 90-95 stopni Celsjusza. Wrzątek może spowodować przypalenie kawy, co negatywnie wpłynie na smak.

Wsyp kawę do kubka: Na jedną porcję zaleca się użyć około 2 łyżeczek mielonej kawy. Możesz dostosować ilość do własnych preferencji.

Zalej kawę gorącą wodą: Wlej powoli gorącą wodę do kubka, najlepiej w sposób spiralny, aby równomiernie zamoczyć kawę.

Zamieszaj i odstaw na chwilę: Po zalaniu kawy wodą, delikatnie zamieszaj, aby wypuściła aromat i smak. Pozostaw na około 3-5 minut, aby zaparzyła się.

Opcjonalnie dodaj dodatki: Jeśli lubisz, możesz dodać mleko, śmietankę, cukier, czy inne dodatki według własnego gustu.

Przecedź przez sitko: Jeżeli nie lubisz fusów w kawie, możesz przecedzić napój przez drobne sitko.

Ciesz się kawą: Twoja kawa jest gotowa do picia! Możesz się nią cieszyć, delektując się jej smakiem i aromatem.

Pamiętaj, że parzenie kawy to również kwestia indywidualnych preferencji. Eksperymentuj z ilością kawy, czasem parzenia i dodatkami, aby znaleźć swój idealny sposób na przygotowanie tego napoju.

Kawa Cuba Caracolillo
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Cuba Caracolillo Special

41,99 167,28 
Szczegóły Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Kawa Kenya
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya AB Thiriku

39,89 159,56 
Do koszyka Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu