Wyświetlanie 13–17 z 17 wyników

kawa colombia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Monteblanco Citric

24,86 94,28 

Kawa Colombia Monteblanco Citric

Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Citric Natural
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

25,24 99,74 

Kawa Kolumbia Buenos Aires Bourbon Sidra

Unikalny, intensywnie egzotyczny aromat liczi z delikatnymi nutami kwiatowymi. Soczystość i dojrzałość czerwonych owoców zbalansowana syropowatą słodyczą brzoskwi. Delikatne nuty wiórek czekoladowych. Cytrusowa, orzeźwiająca kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Hulia
Farma – Buenos Aires
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Bourbon Sidra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa El Salvador the San Francisco Farm

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa El Salvador

54,98 219,92 

Kawa El Salvador The San Francisco farm

Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec
Odmiana ziaren: Kenya, SL 28
Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip

Kawa Panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

34,49 68,99 

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – natural
Odmiana botaniczna – Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip