Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã 59,99 zł – 239,95 zł Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Mantiqueira Plantacja – Sìtio Tarumã Farmer – Eduardo Daniel da Silva 100% Arabika Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs Punktacja SCA – 89 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 59,89 zł – 239,55 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Costa Rica Hummingbird 43,48 zł Kawa Costa Rica Hummingbird Kawa o słodkim, kwiatowym aromacie. Soczystość moreli zrównoważona dlikatną kwasowścią wiśni amarena. Karmelowe nuty toffi i biszkoptu. Średnia kwasowość. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Tarrazu – San Ramon Farma – Cafe de Altura Farmer – Bajo Canet 100% Arabica – Mario Molina Salas Odmiana botaniczna – Caturra/Catuai Stopień palenia – Jasny Obróbka ziarna – Yeast Fermentation Washed Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart 93,38 zł Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart Wybitna kawa o słodkiej, soczystej i wielowarstwowej kompozycji. Zachwyca intensywnością nut owocowych brzoskwiń, malin i jeżyn. Orzeźwiająca i przyjemna kwasowość. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Tarrazu Farma – Bajo Canet Farmer – Bajo Canet 100% Arabica – Esteban Sanchez Odmiana botaniczna – SL28/ Geisha/ Typical/ Paraiso Stopień palenia – Jasny Obróbka ziarna – Raising Honey Punktacja SCA – 91 Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew Do koszyka