Wyświetlanie 37–40 z 40 wyników

Kawa z Brazylii

Nowość

Sìtio Tarumã
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

59,99 239,95 

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Mantiqueira
Plantacja – Sìtio Tarumã
Farmer – Eduardo Daniel da Silva
100% Arabika
Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs
Punktacja SCA – 89 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip

kawa costa

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Hummingbird

43,48 

Kawa Costa Rica Hummingbird

Kawa o słodkim, kwiatowym aromacie. Soczystość moreli zrównoważona dlikatną kwasowścią wiśni amarena. Karmelowe nuty toffi i biszkoptu. Średnia kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Tarrazu – San Ramon
Farma – Cafe de Altura
Farmer – Bajo Canet
100% Arabica – Mario Molina Salas
Odmiana botaniczna – Caturra/Catuai
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Yeast Fermentation Washed
Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew

kawa kostaryka

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

93,38 

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

Wybitna kawa o słodkiej, soczystej i wielowarstwowej kompozycji. Zachwyca intensywnością nut owocowych brzoskwiń, malin i jeżyn. Orzeźwiająca i przyjemna kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Tarrazu
Farma – Bajo Canet
Farmer – Bajo Canet
100% Arabica – Esteban Sanchez
Odmiana botaniczna – SL28/ Geisha/ Typical/ Paraiso
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Raising Honey
Punktacja SCA – 91
Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew