Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Kawa Ethiopia Guji G1H
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Guji G1

50,02 190,66 

Kawa Ethiopia Guji G1

Kompleksowa kawa z nutami skórki cytrynowej, malin, jaśminu i wiciokrzewu. Słodka kwasowość i średnie body.

Kraj – Etiopia
Region – Oromia
Wysokość – 1900 – 2200 m n.p.m
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Zalecane Przygotowanie – aeropress, frenchpress, drip/przelew ręczny.

Kawa Kenya Ndurutu Subra
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya Ndurutu Subra

37,45 74,91 

Kawa Kenya Ndurutu Subra

Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural Anaerobic
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny

Black Espresso

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

54,00 215,99 

Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis
Kawa Brazil Sítio Das Colinas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

52,99 210,51 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Caparaó Mountains
Plantacja – Sítio Das Colinas
Farmer – Nilim Assumpção Santos
100% Arabika
Wysokość upraw – 1260 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Red Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip