Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia

51,44 195,99 

Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia

Organiczna kawa z aromatami orzecha laskowego podkreślona słodyczą brązowego cukru. Bogactwo czerwonych owoców wypełnione nutami słodkich aromatów tamaryndowca. Zbalansowana kwasowość. Kremowo – miodowe body, słodki owocowy finisz.

Kraj pochodzenia – Peru
Region – Oxapampa – Asháninka – Yánesha
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1750 m n.p.m.
Odmiana Arabica – Caturra, Typica, Bournbon, Catimor
Punktacja SCA – 86 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa do przelewu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis

26,70 235,95 

Kawa Ethiopia Bule Leporis

Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe | Bule
Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Natural
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,75

kawa z salwadoru
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm

64,14 260,21 

Kawa El Salvador Guadalupe Farm

Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Salwador
Region – Apaneca – Ilamatepec
Farmer – Andrés Salaverría
Farma – Guadalupe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,50 pkt.

 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas MirabilisKawa Brazil Sítio Das Colinas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

52,99 210,51 

Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis

Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Caparaó Mountains
Plantacja – Sítio Das Colinas
Farmer – Nilim Assumpção Santos
100% Arabika
Wysokość upraw – 1260 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Red Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip

Kawa z Brazylii

Nowość

Sìtio Tarumã
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

59,99 239,95 

Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã

Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Mantiqueira
Plantacja – Sìtio Tarumã
Farmer – Eduardo Daniel da Silva
100% Arabika
Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí
Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs
Punktacja SCA – 89 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip