Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia 51,44 zł – 195,99 zł Kawa Organic Peru Finca Santa Sofia Organiczna kawa z aromatami orzecha laskowego podkreślona słodyczą brązowego cukru. Bogactwo czerwonych owoców wypełnione nutami słodkich aromatów tamaryndowca. Zbalansowana kwasowość. Kremowo – miodowe body, słodki owocowy finisz. Kraj pochodzenia – Peru Region – Oxapampa – Asháninka – Yánesha 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1750 m n.p.m. Odmiana Arabica – Caturra, Typica, Bournbon, Catimor Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis 26,70 zł – 235,95 zł Kawa Ethiopia Bule Leporis Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe | Bule Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m. 100% Arabica Stopień palenia – Jasno Obróbka ziarna – Natural Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87,75 Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm 64,14 zł – 260,21 zł Kawa El Salvador Guadalupe Farm Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Salwador Region – Apaneca – Ilamatepec Farmer – Andrés Salaverría Farma – Guadalupe 100% Arabika Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Washed Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87,50 pkt. Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis 52,99 zł – 210,51 zł Kawa Brazil Sítio Das Colinas Mirabilis Kolejna doskonała kawa z plantacji Marildy Mafort. Owocowe nuty śliwki i maliny. Słodycz rodzynek. Pełne body, przyjemny finisz. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Mountains Plantacja – Sítio Das Colinas Farmer – Nilim Assumpção Santos 100% Arabika Wysokość upraw – 1260 m n.p.m Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã 59,99 zł – 239,95 zł Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Mantiqueira Plantacja – Sìtio Tarumã Farmer – Eduardo Daniel da Silva 100% Arabika Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs Punktacja SCA – 89 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka