Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

kawa etiopia
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

48,28 183,98 

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

Głęboka słodycz prażonego ziarna kakao, podkreślona aksamitnymi nutami i kruchością orzechów pekan. Soczyste, owocowe nuty czerwonych jagód. Delikatna owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Harrar
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Heirloom
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

30,34 285,36 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków..

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Cuancua, Trujillo

Farma – Potosi

Farmer – Rigoberto Herrara
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny,

kawa decaf organic

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Organic Nicaragua Swiss Water

42,25 169,00 

Kawa Decaf Organic Nicaragua Swiss Water – bezkofeinowa kawa z organicznej plantacji

Kawa o gęstym body i gładkiej kwasowości. Głęboka słodycz melasy, ziołowe wykończenie.

 

Kraj pochodzenia – NIkaragua
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Catuai, Caturra, Bourbon i Typica
Stopień palenia – Średni
Obróbka ziarna – Swiss Water® Process
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

kawa kostaryka

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

46,69 93,38 

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

Wybitna kawa o słodkiej, soczystej i wielowarstwowej kompozycji. Zachwyca intensywnością nut owocowych brzoskwiń, malin i jeżyn. Orzeźwiająca i przyjemna kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Tarrazu
Farma – Bajo Canet
Farmer – Esteban Sanchez
100% Arabica – Tak
Odmiana botaniczna – SL28/ Geisha/ Typical/ Paraiso
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Raising Honey
Punktacja SCA – 91
Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew