Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE 71,56 zł – 272,56 zł Kawa Kenya Mukurweini KCCE Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri | Mukurweini Plantacja – Guadalupe Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m. 100% Arabica Stopień palenia – Jasno Obróbka ziarna – Washed Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley 30,34 zł – 285,36 zł Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków.. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Cuancua, Trujillo Farma – Potosi Farmer – Rigoberto Herrara 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Natural Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny, Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã 59,99 zł – 239,95 zł Kawa z Brazylii Sìtio Tarumã Połączenie intensywnych nut czerwonych owoców: soczystej truskawki, jeżyny i słodkiej śliwki. Złożone, kwiatowe aromaty jaśminu. Charakterystyczna cytrusowa kwasowość dodaje kawie wyjątkowego charakteru. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Mantiqueira Plantacja – Sìtio Tarumã Farmer – Eduardo Daniel da Silva 100% Arabika Wysokość upraw – 1200 – 1300 m n.p.m Odmiana botaniczna – Yellow Catuaí Metoda obróbki ziaren – Anaerobic 96 hrs Punktacja SCA – 89 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press, drip Do koszyka
Nowość Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa El Salvador 54,98 zł – 219,92 zł Kawa El Salvador The San Francisco farm Microlot od Andresa Salaverrii o wyjątkowej nucie smakowej aromatu różowego wina. Bogactwo owocowych tonów: truskawki, mandarynki, nektarynki i czerwonej śliwki. Delikatna słodycz jasnego karmelu. Średnia kwasowość. Średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Salwador, Apaneca – Ilamatepec Odmiana ziaren: Kenya, SL 28 Metoda obróbki ziaren – CF Washed Cherry Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.75 pkt. Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip Do koszyka