Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Nicaragua Olomega 30,32 zł – 115,50 zł Kawa Nicaragua Olomega Kawa o słodkim czekoladowym aromacie z cytrusowym odcieniem, delikatnym miodowym posmakiem i ledwo wyczuwalnej kwasowości. Kraj pochodzenia – Nikaragua Region – Jinotega 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Ciemno Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Cascara Costa Rica Hacienda Sonora 43,57 zł – 207,51 zł Cascara Costa Rica Hacienda Sonora Intensywne orzeźwiające nuty owocowe wzbogacone słodyczą miodu i melona. Słodka i deserowa. Wysoka koncentracja witamin i przeciwutleniaczy. Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – Alajuela Wysokość upraw – 1300 m n.p.m Kategoria smaku – cytrusy – kwiaty Uwaga – napar zawiera kofeinę (ok. 45 mg / 250 ml) Zalecane przygotowanie – frenchpress, aeropress, drip z immersion (przelew ręczny) Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Przelewam Owoce 47,79 zł – 191,14 zł Lekki, owocowy smak z przewagą nut czerwonej porzeczki. Miodowa słodycz. Kraj pochodzenia – Kenia, Etiopia, Brazylia 100% Arabika Odmiana botaniczna – Mix Metoda obróbki ziaren – Mix Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Ndurutu Subra 37,45 zł – 74,91 zł Kawa Kenya Ndurutu Subra Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Anaerobic Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ 59,04 zł – 118,08 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA Kraj pochodzenia – Etiopia Rejon – Sidama-Bensa 100% Arabica Odmiana Arabica – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m. Średnia roczna temperatura – 21ºC Roczne opady – 649,45 mm Punktacja SCA – 91,25 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Monteblanco Citric 24,86 zł – 94,28 zł Kawa Colombia Monteblanco Citric Pełny, bogaty smak owoców cytrusowych, bergamotki i ananasa. Aromat kwiatów kawowca i jaśminu. Winna z miodową słodyczą. Pełne body, wysoka kwasowość. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farma – Finca Monteblanco Farmer – Rodrigo Sánchez 100% Arabika Metoda obróbki ziaren – Citric Natural Odmiana botaniczna – Purple Caturra Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka