Aromatyczna, pełna smaku kawa to nie tylko kwestia wyboru najlepszych ziaren. Wiele zależy też od metody parzenia oraz zastosowanego zaparzacza. Expres Gina jest jednym z urządzeń, które za każdym razem umożliwi przygotowanie idealnego napoju.
Zaparzacz Goat Story w dwóch wersjach
Zaawansowane technicznie i zachwycające minimalistycznym wzornictwem – takie są zaparzacze do kawy zaprojektowane przez firmę Goat Story, które znalazły uznanie użytkowników crowdfundingowej platformy Kickstarter. Ekspresy Gina Coffee instrument zdobyły nagrodę Red Dot Design Award 2018 – to urządzenia, które umożliwiają parzenie kawy na trzy sposoby: klasyczną metodą przelewową pour over, metodą impresyjną oraz cold drip. Na ich konstrukcję składa się dripper w kształcie stożka wyposażony w zawór, wykonany ze szkła dzbanek oraz podstawa. W komplecie znajduje się ponadto dodatkowe naczynie do wspomnianego cold dripa. W przypadku modelu Gina Smart Coffee w podstawę wbudowany jest dodatkowo moduł Bluetooth, waga oraz bateria, co czyni go bardziej zaawansowanym od modelu Gina Coffee.
Ekspres Gina Smart Coffee – zawsze idealna kawa
Instrument ten jest wyjątkowy nie tylko ze względu na to, że integruje różne możliwości parzenia kawy. Wyróżnia go także zaawansowana technologia skryta w podstawie, dzięki której zaparzacz można obsługiwać przy użyciu aplikacji na telefon – wystarczy wybrać jedną z dostępnych metod parzenia, określić stosunek kawy do wody, a następnie kontrolować proces parzenia. Ekspres Gina działa do 20 godzin, a do jego ładowania służy ładowarka USB. Zawór umożliwia precyzyjne dostosowanie szybkości skapywania kropli do danej metody przygotowywania napoju, a elegancki serwer z borokrzemowego szkła ułatwia jego podawanie. Ciekawostką jest fakt, że przyrząd do parzenia kawy Gina parzy również herbatę, dzięki czemu jest jeszcze bardziej funkcjonalny. Na plus trzeba zaliczyć także proste czyszczenie poszczególnych elementów.
Wszystko to sprawia, że ekspres Gina Smart Coffee znajduje wśród miłośników kawy szerokie grono zwolenników.