Wyświetlanie 61–66 z 66 wyników

Kawa Panama

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

34,49 68,99 

Kawa Panama Carmen Estate Caturra Natural

Kremowa, waniliowa słodycz mlecznej czekolady połączona z delikatnie pikantnym aromatem przypraw. Soczyste i orzeźwiające nuty żółtych owoców, aromat dojrzałej śliwki.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – natural
Odmiana botaniczna – Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Sidamo

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

59,89 239,55 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa

Microlot z farmy Dukamo. Profil owocowy. Nuty mandarynek, kiwi, malin, czerwonego jabłka i makaui. Subtelny posmak czarnej herbaty. Średnia jabłkowo- cytrusowa kwasowość, średnie kremowe body.

Kraj pochodzenia – Etiopia, Sidama, Keramo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 87.50 pkt.
Rekomendacja zaparzania – aeropress, french press/ drip

kawa decaf organic

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Organic Nicaragua Swiss Water

42,25 169,00 

Kawa Decaf Organic Nicaragua Swiss Water – bezkofeinowa kawa z organicznej plantacji

Kawa o gęstym body i gładkiej kwasowości. Głęboka słodycz melasy, ziołowe wykończenie.

 

Kraj pochodzenia – NIkaragua
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Catuai, Caturra, Bourbon i Typica
Stopień palenia – Średni
Obróbka ziarna – Swiss Water® Process
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress, drip/przelew, kubek

kawa costa

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Hummingbird

43,48 

Kawa Costa Rica Hummingbird

Kawa o słodkim, kwiatowym aromacie. Soczystość moreli zrównoważona dlikatną kwasowścią wiśni amarena. Karmelowe nuty toffi i biszkoptu. Średnia kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Tarrazu – San Ramon
Farma – Cafe de Altura
Farmer – Mario Molina Salas
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Caturra/Catuai
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Yeast Fermentation Washed
Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew

kawa kostaryka

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

46,69 93,38 

Kawa Kostaryka Bajo Canet Mozart

Wybitna kawa o słodkiej, soczystej i wielowarstwowej kompozycji. Zachwyca intensywnością nut owocowych brzoskwiń, malin i jeżyn. Orzeźwiająca i przyjemna kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Tarrazu
Farma – Bajo Canet
Farmer – Esteban Sanchez
100% Arabica – Tak
Odmiana botaniczna – SL28/ Geisha/ Typical/ Paraiso
Stopień palenia – Jasny
Obróbka ziarna – Raising Honey
Punktacja SCA – 91
Zalecane przygotowanie – french press, aeropress, drip/przelew

AeroPress ClearAeroPress Clear
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

AeroPress Clear

218,94 

Producent: AeroPress, Inc.
Kolor: przeźroczysty
Tworzywo: tritan