Świeżo mielona kawa do przenia przelewowego i areopress.

Wyświetlanie 1–12 z 22 wyników

Dodaj do listy zakupów

Kawy na start

Od: Original price was: 127,61 zł.Current price is: 114,85 zł.

Kawy na start. Zestaw Quattro Blends.

Wyjątkowy zestaw 4 blendów dla miłośników espresso, americano, cappuccino i latte.

Kupując w zestawie oszczędzasz 10% 🙂 Zestaw zawiera:

kawa etiopia

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

48,28 183,98 

Kawa Etiopia Harar Gr.1 Longberry

Głęboka słodycz prażonego ziarna kakao, podkreślona aksamitnymi nutami i kruchością orzechów pekan. Soczyste, owocowe nuty czerwonych jagód. Delikatna owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Harrar
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Heirloom
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa do espresso
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do Espresso Guatemala & Brazil

47,13 188,56 

Kawa do Espresso Guatemala & Brazil

Oryginalny blend pod espresso. Harmonia aromatu czekolady oraz orzeźwiających nut czerwonego jabłka i porzeczki. Zbalansowana słodycz karmelu i syropu klonowego. Subtelne orzechowe nuty migdałów wzbogacone kardamonem. Maślane, kremowe body.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa meksyk

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Meksyk Muxbal Estate 

45,08 171,74 

Kawa Meksyk Muxbal Estate

Doskonała kawa o gładkim, owocowo-czekoladowy smaku. Bogactwo i słodycz tropikalnych aromatów. Karmelowa słodycz melasy.

Kraj pochodzenia – Meksyk
Region –  Chiapas
Farma – Muxbal Estate
Farmer – Maeggi Rodriguez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – średnio
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip/przelew ręczny

kawa honduras

Nowość

10% OFF
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

22,18 165,31 

Kawa Honduras Finca Ana Don Joaquin

Awangardowe nuty smakowe czerwonego jabłka i moreli z subtelnym kremowo-czekoladowym aftertaste. Maślane body, zbalansowana owocowa kwasowość.

Kraj pochodzenia – Honduras
Region –  Corquín, Copán

Farma – Don Joaquín 3

Farmer – Wilmer René Estevez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Carbonic Maceration 72 hrs
Odmiana botaniczna
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa z Etiopii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

21,82 199,27 

Kawa z Etiopii Sidamo Aletawendo Moplaco

Doskonała kawa arabica z Etiopii pod przelew o kwiatowym profilu. Subtelne aromaty soczystej moreli i delikatność białej herbaty, podkreślone świeżymi, cytrusowymi nutami trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region –  Sidamo
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, drip/przelew ręczny

kawa do przelewu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis

26,70 235,95 

Kawa Ethiopia Bule Leporis

Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe | Bule
Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Natural
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,75

Kawa espresso Gwatemala

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa espresso Gwatemala

48,99 195,96 

Kawa espresso Guatemala

Doskonała kawa pod espresso. Zbalansowana słodycz przepełniona nutami marcepanu, rumu i orzechów laskowych. Wielowymiarowa, delikatnie słodkie i kremowe akcenty, równoważą owocową słodycz. Bogate body.

Kraj pochodzenia – Gwatemala,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 85,75p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa z salwadoru
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm

64,14 260,21 

Kawa El Salvador Guadalupe Farm

Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Salwador
Region – Apaneca – Ilamatepec
Farmer – Andrés Salaverría
Farma – Guadalupe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,50 pkt.

 

Black Espresso

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

54,00 215,99 

Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa costa rica

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

68,72 261,78 

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

Bogactwo owocowych nut brzoskwini, jagód i owoców tropikalnych, zrównoważonych słodyczą mlecznej czekolady.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Los Santos
Farma – Tres Milagros
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Red Honey
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

kawa z kenii

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE

71,56 272,56 

Kawa Kenya Mukurweini KCCE

Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri | Mukurweini
Plantacja – Guadalupe
Wysokość upraw – 1500-2200  m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Washed
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny