Wyświetlanie 49–60 z 76 wyników

kawa do przelewu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa do przelewu Ethiopia Bule Leporis

26,70 235,95 

Kawa Ethiopia Bule Leporis

Bogactwo aromatów borówki, czerwonej śliwki i czarnej porzeczki. Słodycz ciemnego karmelu. Jedwabista, czysty kubek, średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe | Bule
Wysokość upraw – 1500-2200 m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Natural
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,75

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1

55,10 225,55 

Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1.

Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Heirloom
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87 pkt.

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

59,04 118,08 

Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+

Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA

Kraj pochodzenia – Etiopia
Rejon – Sidama-Bensa
100% Arabica
Odmiana Arabica – Heirloom
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m.
Średnia roczna temperatura – 21ºC
Roczne opady – 649,45 mm
Punktacja SCA – 91,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa espresso Gwatemala

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa espresso Gwatemala

48,99 195,96 

Kawa espresso Guatemala

Doskonała kawa pod espresso. Zbalansowana słodycz przepełniona nutami marcepanu, rumu i orzechów laskowych. Wielowymiarowa, delikatnie słodkie i kremowe akcenty, równoważą owocową słodycz. Bogate body.

Kraj pochodzenia – Gwatemala,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 85,75p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa z salwadoru
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Salwadoru El Salvador Guadalupe Farm

64,14 260,21 

Kawa El Salvador Guadalupe Farm

Bogactwo smaków suszonej śliwki i subtelne nuty orzeźwiającej limonki. Słodycz cukru trzcinowego, nuty masła, wanilii i ciemnej czekolady. Gładka i czysta. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Salwador
Region – Apaneca – Ilamatepec
Farmer – Andrés Salaverría
Farma – Guadalupe
100% Arabika
Wysokość upraw – 1350-1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 87,50 pkt.

 

Black Espresso

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Black Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

54,00 215,99 

Kawa Espresso Gwatemala Salwador i Kolumbia

Bogaty, soczysty profil owocowy. Głęboka słodycz brzoskwini wzbogacona świeżością nektarynki, czerwonego jabłka i złożonym smakiem malin. Maślany, kremowy smak orzechów i karmelu.

Kraj pochodzenia – Gwatemala, Salwador, Brazylia
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja średnia z 3 kaw SCA – 86,33 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa costa rica
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

68,72 261,78 

Kawa Costa Rica Finca Fatima Red Honey

Bogactwo owocowych nut brzoskwini, jagód i owoców tropikalnych, zrównoważonych słodyczą mlecznej czekolady.

Kraj pochodzenia – Kostaryka
Region –  Los Santos
Farma – Tres Milagros
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Red Honey
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

 

kawa z kenii
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa z Kenii Kenya Mukurweini KCCE

71,56 272,56 

Kawa Kenya Mukurweini KCCE

Doskonała kawa o profilu owocowym. Słodycz czerwonej śliwki, truskawek i czerwonego jabłka. Kremowość i słodkość mlecznej czekolady. Średnia kwasowość, średnie body.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri | Mukurweini
Plantacja – Guadalupe
Wysokość upraw – 1500-2200  m n.p.m.
100% Arabica
Stopień palenia – Jasno
Obróbka ziarna – Washed
Rekomendacja parzenia – aeropress, french press, drip/przelew ręczny

 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

30,34 285,36 

Kawa Kolumbia Potosi Sweet Valley

Soczysty i aromatyczny microlot. Harmonia nut truskawki, jagody, soczystego arbuza i słodkiego mango, wzbogaconych aromatami porto i fiołków..

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Cuancua, Trujillo

Farma – Potosi

Farmer – Rigoberto Herrara
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Odmiana botaniczna – Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny,

kawa owocowa
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

25,24 94,28 

Kawa owocowa Monteblanco Nectar Tropical

Przepełniona smakiem brzoskwini, owoców tropikalnych i truskawek. Kwiatowe nuty kawowca i jaśminu. Słodycz suszonych owoców, mlecznej czekolady i wanilii. Pełne body, wysoka kwasowość.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region –  Huila
Farma – Finca Monteblanco
Farmer – Rodrigo Sánchez
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Nectar Tropical Washed
Odmiana botaniczna – Purple Caturra
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Salwador

Nowość

Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Salwador do espresso

48,99 195,96 

Kawa Salwador do espresso

Delikatnie owocowa – czerwone jabłko i gruszka harmonijnie połączone z karmelem i migdałami. Zbalansowany i zaskakująco złożony profil smakowy. Kawa dla miłośników espresso.

Kraj pochodzenia – Salwador,
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Natural
Stopień palenia – średnio
Punktacja SCA – 86,25 p
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, french press

kawa geisha panama
kawa geisha panama
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Geisha Panama

61,50 244,52 

Kawa Geisha Panama Carmen Estate

Wyjątkowo elegancka, złożona, a jednocześnie niezwykle subtelna. Delikatne nuty róży połączone ze słodyczą i soczystością owoców tropikalnych. Orzeźwiający, cytrusowy aromat trawy cytrynowej.

Kraj pochodzenia – Panama
Region –  Volcán, Chiriquí
Farma – Finca Carmen Estate
Farmer – Carlos Aguilera
100% Arabika
Metoda obróbki ziaren – Washed
Odmiana botaniczna – Geisha
Stopień palenia – jasno
Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny