Logowanie Rejestracja

Odkryj bogactwo aromatów

Czy kawa może mieć inny smak poza kawowym? Okazuje się, że tak.
Kawy mogą nas zaskoczyć bogactwem smaków i aromatów. Wachlarz jest szeroki. W kawach możemy wyczuć smaki kwiatowe, orzechowe, czekoladowe, cytrusowe, a nawet korzenne.

Kawy pochodzące z Afryki cechują nuty owocowe, kwiatowe, korzenne oraz wysoka kwasowość. Niską kwasowością charakteryzują się kawy z Azji i Oceanii. W smaku ich dominuje gorzka czekolada, herbata, nuty korzenne, smak owoców tropikalnych i orzechów. Ziarna pochodzące z Ameryki Środkowej są bogate w nuty karmelu, kakao, czekolady i orzechów włoskich, zaś miłośnikom aromatów czekolady, miodu, orzechów, wanilii i karmelu przypadną do gustu kawy pochodzące z Ameryki Południowej.

Doskonałym źródłem do odkrywania bogactwa smaku kaw są mieszanki, czyli blendy. Kompozycje blendów mogą w pełni zaspokoić indywidualne gusta smakowe. W przypadku kaw mieszanych mamy pełną dowolność w doborze ziaren. Możemy mieszać ze sobą kawy o wyczuwalnych smakach i nutach cynamonu, herbaty, jaśminu, karmelu, porzeczki, wiśni, kwiatów lub przypraw. Wszystko zależy od indywidualnych gustów i oczekiwań.

Wypróbuj smaki naszych kaw. Odkryj ich tajemnice zawarte w nutach smakowych.


preloader