Ziarna Peaberry stanowią około 5% zbiorów. Kawa o przyjemny aromacie karmelu i gorzkiej czekolady o zrównoważonej kwasowość jabłka, papai, brzoskwini i skórki pomarańczy z dotykiem miodu i nutą orzechów. Intensywny after taste, idealna do kawiarki.
Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Minas Gerais 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Odmiana botaniczna – Bourbon Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural Rekomendacja zaparzania – kawiarka, aeropress
Nisko kwasowa z przeważającą nutą migdałów z karmelem. Lekko słodkawa.
Kraj pochodzenia – Kuba Region – Granma 100% Arabica Stopień palenia – Ciemno Obróbka ziarna – Washed Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress
Znakomita kawa organiczna. Doskonała do espresso i kaw mlecznych. Zbalansowane połączenie nut czekolady i orzechów dopełnione subtelną pikantnością.
Kraj pochodzenia – Brazylia, Kolumbia, Peru, Sumatra 100% Arabica Stopień palenia – Ciemno Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aeropress, french press
Słodkie aromaty lukrowanej wiśni, z mocnym akcentem orzechów, czekolady i owoców z rodzynkami.
Kraj pochodzenia – Peru 100% Arabica Stopień palenia – Średnio Metoda obróbki ziaren – Swiss Water Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress, frech press, drip / przelew ręczny
Idealnie zbalansowana kawa z aromatami czekolady, marcepanu i jaśminu.
Kraj pochodzenia – Rwanda Region – Kivu Lake District Plantacja – Kivu Ziarno – 100% Arabika Wysokość upraw – 1600 m n.p.m Odmiana botaniczna – Bourbon Stopień Palenia – Jasno Metoda obróbki ziaren – Washed Rekomendacja zaparzania – aeropress, frenchress, drip/przelew ręczny
Single origin o pełnym body i wyraźnej kwasowości, wyczuwalne nuty wiśni, czekolady i orzechów.
Kraj pochodzenia – Kostaryka Region – San Marcos/ San Pablo Tarrazu Plantacja – San Rafael 100% Arabika Wysokość upraw – 1200-2000 m n.p.m Odmiana botaniczna – Caturra i Catuai Metoda obróbki ziaren – Fully Washed Stopień palenia – Średnie Rekomendacja zaparzania – kawiarka, french press, drip/przelew