Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 40,68 zł – 154,96 zł Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1 Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki. Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m. Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko 22,74 zł – 208,07 zł Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko Zrównoważona, słodka i złożona. Delikatna kwasowość jabłkowa – czerwony cydr jabłkowy z czarną porzeczką. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Odmiana Arabica – SL 28, SL 34, Ruiru 11 Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1600-2000 m n.p.m. Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia: areopres, french press, drip-przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 35,67 zł – 72,57 zł Kawa Sítio Terra Branca Papaya 90 Wyjątkowo zrównoważona kawa. Aksamitnie karmelowe i kasztanowe nuty, podkreślone kremowością żółtych owoców i brzoskwini. Słodycz trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia – Brazylia Region – Caparaó Farmer – Viviane i Geovane dos Santos Matos 100% Arabika Wysokość upraw – 1000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Red Catuaí Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo 30,91 zł – 61,83 zł Kawa Colombia Finca El Rubio Papayo Kwiatowa z nutami czarnej porzeczki, zielonej herbaty i kwiatu pomarańczy. Bogata i intensywna w smaku. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Huila Farmer – Heiner Lazo 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Papaya Metoda obróbki ziaren – Natural Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Chort 32,29 zł – 64,58 zł Kawa Kenya Chort Doskonała kawa o owocowym profilu. Kwasowość kiwi i pomarańczy,nuty nektarynki. Delikatna słodycz i wytrawność orzechów i kakao. Średnia kwasowość, średnie i kremowe body Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 87 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Honey Koke 56,57 zł – 226,27 zł Kawa Ethiopia Honey Koke Fantastyczna kawa z nutami truskawki, brzoskwini, czarnej herbaty z grejpfrutowym finiszem oraz niskiej kwasowości. Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1870 – 1900 m n.p.m. Odmiana Arabic – Wolisho, Dega i Kudhume Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 88 pkt. Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina 53,90 zł – 205,35 zł Kawa Colombia Excelso Hacienda La Claudina Eksperymentalny Lot#1 naturalny, beztlenowy. Słodka i soczysta kawa z nutami ananasa, brzoskwini. Miodowy finisz. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Ciudad Bolívar, Antioquia Farmer – Tierra de Cafe 100% Arabika Wysokość upraw – 1600 – 1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Tabi, Castillo Metoda obróbki ziaren – Anaerobic Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Kenya Ndurutu Subra 37,45 zł – 74,91 zł Kawa Kenya Ndurutu Subra Wyjątkowa kawa o winnym profilu z mocnym akcentem malin. Subtelna wytrawność kakao, słodycz miodu i cukru trzcinowego.Średnia kwasowość, średnie kremowe body. Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Anaerobic Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopress, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Panama Geisha Rocky Mountain 84,46 zł – 168,93 zł Kawa Panama Geisha Rocky Mountain Wybitna kawa speciality uprawiana przez Allana Hartmanna. Soczysta, owocowo – kwiatowa, wypełniona aromatami jagód, truskawek i słodyczą melona. Kraj pochodzenia – Panama Region – Santa Clara, Renacimiento Chiriquí 100% Arabika Wysokość upraw – 1400 – 2000 m n.p.m Odmiana botaniczna – Geisha Obróbka ziarna – Experimental Fermented Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny Szczegóły
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva 57,35 zł – 114,71 zł Kawa Colombia Geisha Finca La Reserva Wybitna owocowo – kwiatowa Geisha. Słodycz moreli, melona i fig podkreślona nutami kwiatów. Kraj pochodzenia – Kolumbia Region – Antioquia Farmer – Cafelumbus 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 – 2050 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Geisha Metoda obróbki ziaren – Honey Stopień palenia – jasno Rekomendacja zaparzania – areopres, french press, drip/przelew ręczny Do koszyka
Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1 55,10 zł – 225,55 zł Kawa Ethiopia Yirgacheffe Gedeb G1. Owocowo – kwiatowa kawa z nutami borówek i kwiatu jaśminu. Słodycz suszonych owoców Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1950 – 2300 m n.p.m. Odmiana Arabic – Heirloom Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 87 pkt. Do koszyka
Brak produktu Dodaj do listy zakupów Dodaj do listy zakupów Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ 59,04 zł – 118,08 zł Kawa Ethiopia Sidamo Daye Bensa 90+ Wyjątkowe połączenie tropikalnych owoców: liczi, marakui, białego grejpfruta i ciemnej czekolady. Podkreślona subtelnymi nutami białego wina. Miodowa słodycz. Średnia kwasowość, średnie body. 91,25 pkt. SCA Kraj pochodzenia – Etiopia Rejon – Sidama-Bensa 100% Arabica Odmiana Arabica – Heirloom Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1900-2217 m n.p.m. Średnia roczna temperatura – 21ºC Roczne opady – 649,45 mm Punktacja SCA – 91,25 pkt. Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Szczegóły