Wyświetlanie 1–12 z 40 wyników

Kawa Organic Colombia Excelso Huila
YITH Badge
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Organic Colombia Excelso Huila

32,68 124,51 

Kawa Organic Colombia Excelso Huila

Wyborna kawa organiczna. Delikatna owocowa kwasowość, słodka i soczysta. Pozostawia długotrwały aftertaste.

Kraj pochodzenia – Southern Huila
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Średnio
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Sidamo G1 Segara
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Sidamo G1 Segara

43,05 164,00 

Kawa Ethiopia Sidamo G1 Segara

Nuty jaśminu i bergamotki. Jedwabiste body, bardzo przyjemna herbaciana mocca.

Kraj pochodzenia – Etiopia
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1800-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Heirloom Ethiopia
Punktacja SCA – 84,25 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1

40,68 154,96 

Kawa Ethiopia Abyssinian Mocca G1

Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki.

Kraj pochodzenia – Etiopia
100% Arabica
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Średnio
Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m.
Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar
Punktacja SCA – 86 pkt.
Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Espresso Ethiopia Bildimoo NenseboBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Espresso Ethiopia Bildimoo Nensebo

54,88 209,10 

Kawa Espresso Ethiopia Bildimoo Nensebo

Klasyczna z nutami słodkich suszonych owoców i mocno wytrawnej gorzkiej czekolady. Aromaty śliwek, papai, fig i wanilii. Doskonała do kaw mlecznych.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Sidama
100% Arabica
Wash station – Nensebo
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Ciemno
Wysokość uprawy – 1900 m n.p.m.
Odmiana Arabica – Ethiopian Heirloom
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aereopress
Punktacja SCA – 89 pkt.

Kawa Organic Indonesia Sumatra Mandheling G1 TP
YITH Badge
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Organic Indonesia Sumatra Mandheling G1 TP

36,32 138,35 

Kawa Organic Indonesia Sumatra Mandheling G1 TP

Doskonała potrójnie selekcjonowana kawa organiczna. Subtelna owocowa kwasowość z wyczuwalną ostrością przypraw. Kwintesencja cech charakterystycznych dla kaw z Indonezji.

Kraj pochodzenia – Aceh Province
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Średnio
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Organic Tanzania Machare Estate AB Plus
YITH Badge
Brak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Organic Tanzania Machare Estate AB Plus

37,36 141,95 

Kawa Organic Tanzania Machare Estate AB Plus

Organiczna kawa z Tanzanii ze stoków Kilimandżaro. Kwiatowo-słodkie nuty, podkreślone delikatną kwasowością limonki i czarnej porzeczki. Gładkie, przyjemne body.

Kraj pochodzenia – Tanzania
Region – Mount Kilimanjaro
100% Arabica
Odmiana Arabica – Bourbon, Kent
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1350-1550 m n.p.m.
Punktacja SCA – 86 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Ethiopia Koke G1 Special Process 144hBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Ethiopia Koke G1 Special Process 144h

52,28 209,10 

Kawa Ethiopia Koke G1 Special Process 144h

Charakterystyczna, wielowarstwowa, złożona i soczysta. Wysoka kwasowość, pełne body, słodka sosna. Nuty suszonych owoców, śliwki, czerwonej porzeczki i rumu.

Kraj pochodzenia – Etiopia
Region – Yirgacheffe
100% Arabica
Obróbka ziarna – Special Process 144h
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1500 to 2200 m n.p.m.
Odmiana Arabic – Ethiopian Heirloom
Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny
Punktacja SCA – 89 pkt.

Kawa Espresso Kenya AA GuamaBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Espresso Kenya AA Guama

61,28 233,44 

Kawa Espresso Kenya AA Guama

Słodka, czysta i złożona z soczystym aromatem. Wspaniałe połączenie nut smakowych czerwonych jagód i czarnej porzeczki wzbogacone słodyczą moreli i czekolady.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Kirinyaga
100% Arabica
Wash station – Guama
Obróbka ziarn – Washed
Stopień palenia – Średnio
Wysokość uprawy – 1700-1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna – Batian, Ruiru 11, SL-28, SL-34
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress
Punktacja SCA – 88 pkt.

Kawa Rwanda Gitega Hills Red Honey
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Rwanda Gitega Hills Red Honey

51,88 197,67 

Kawa Rwanda Gitega Hills Red Honey

Wyśmienita owocowo-kwiatowa kawa. Słodycz kwiatu jaśminu oraz aromaty czarnej herbaty dopełnione owocowymi nutami czerwonych jagód i zielonego jabłka. Czysta i klarowana kwasowość.

Kraj pochodzenia – Nyamagabe District
100% Arabica
Obróbka ziarna – Red Honey
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Kenya AA Plus Kijani KibokoBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko

49,54 188,73 

Kawa Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Zrównoważona, słodka i złożona. Delikatna kwasowość jabłkowa – czerwony cydr jabłkowy z czarną porzeczką.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Nyeri
100% Arabica
Odmiana Arabica – SL 28, SL 34, Ruiru 11
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1600-2000 m n.p.m.
Punktacja SCA – 86 pkt.

Rekomendacja parzenia: areopres, french press, drip-przelew ręczny

 

Kawa Kenya AB Karimikui
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Kenya AB Karimikui

56,09 213,32 

Kawa Kenya AB Karimikui

Słodka, karmelizowane nuty ziołowe i owoce czerwonej porzeczki. Aromaty śliwki, czerwonych winogron, wyrazista skórka cytrynowa.

Kraj pochodzenia – Kenia
Region – Kirinyaga
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Jasno
Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m.
Odmiana BotanicznaSL-34, Batian, Ruiru 11, SL-28
Punktacja SCA – 88 pkt.
Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny

Kawa Panama Geisha Carmen Estate
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Panama Geisha Carmen Estate

82,00 164,00 

Kawa Panama Geisha Carmen Estate

Wyjątkowej jakości kawa Geisha. Bezkompromisowa jakość utrzymana na każdym etapie produkcji. Soczysta, wypełniona nutami owoców marakui, ananasa, mango z akcentem słodyczy waty cukrowej.

Kraj pochodzenia – Panama
Region – Volcán, Chiriqui
100% Arabika
Wysokość upraw – 1700 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Geisha
Obróbka ziarna – Natural
Stopień palenia – Jasno
Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny