Kraj pochodzenia – Southern Huila 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Średnio Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Nuty jaśminu i bergamotki. Jedwabiste body, bardzo przyjemna herbaciana mocca.
Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1800-2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Heirloom Ethiopia Punktacja SCA – 84,25 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Słodko-owocowe nuty rumu i rodzynek. Doskonale zbalansowane body. Idealna do kawiarki.
Kraj pochodzenia – Etiopia 100% Arabica Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1500-2200 m n.p.m. Odmiana Arabica – Heirloom Ethiopia Cultivar Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – kawiarka, aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Doskonała potrójnie selekcjonowana kawa organiczna. Subtelna owocowa kwasowość z wyczuwalną ostrością przypraw. Kwintesencja cech charakterystycznych dla kaw z Indonezji.
Kraj pochodzenia – Aceh Province 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Średnio Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress, french press, drip/przelew ręczny
Organiczna kawa z Tanzanii ze stoków Kilimandżaro. Kwiatowo-słodkie nuty, podkreślone delikatną kwasowością limonki i czarnej porzeczki. Gładkie, przyjemne body.
Kraj pochodzenia – Tanzania Region – Mount Kilimanjaro 100% Arabica Odmiana Arabica – Bourbon, Kent Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1350-1550 m n.p.m. Punktacja SCA – 86 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Charakterystyczna, wielowarstwowa, złożona i soczysta. Wysoka kwasowość, pełne body, słodka sosna. Nuty suszonych owoców, śliwki, czerwonej porzeczki i rumu.
Kraj pochodzenia – Etiopia Region – Yirgacheffe 100% Arabica Obróbka ziarna – Special Process 144h Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1500 to 2200 m n.p.m. Odmiana Arabic – Ethiopian Heirloom Rekomendacja parzenia – areopres, french press, drip/przelew ręczny Punktacja SCA – 89 pkt.
Słodka, czysta i złożona z soczystym aromatem. Wspaniałe połączenie nut smakowych czerwonych jagód i czarnej porzeczki wzbogacone słodyczą moreli i czekolady.
Kraj pochodzenia – Kenia Region – Kirinyaga 100% Arabica Wash station – Guama Obróbka ziarn – Washed Stopień palenia – Średnio Wysokość uprawy – 1700-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna – Batian, Ruiru 11, SL-28, SL-34 Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopress Punktacja SCA – 88 pkt.
Wyśmienita owocowo-kwiatowa kawa. Słodycz kwiatu jaśminu oraz aromaty czarnej herbaty dopełnione owocowymi nutami czerwonych jagód i zielonego jabłka. Czysta i klarowana kwasowość.
Kraj pochodzenia – Nyamagabe District 100% Arabica Obróbka ziarna – Red Honey Stopień palenia – Jasno Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Zrównoważona, słodka i złożona. Delikatna kwasowość jabłkowa – czerwony cydr jabłkowy z czarną porzeczką.
Kraj pochodzenia – Kenia Region – Nyeri 100% Arabica Odmiana Arabica – SL 28, SL 34, Ruiru 11 Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1600-2000 m n.p.m. Punktacja SCA – 86 pkt.
Rekomendacja parzenia: areopres, french press, drip-przelew ręczny
Słodka, karmelizowane nuty ziołowe i owoce czerwonej porzeczki. Aromaty śliwki, czerwonych winogron, wyrazista skórka cytrynowa.
Kraj pochodzenia – Kenia Region – Kirinyaga 100% Arabica Obróbka ziarna – Washed Stopień palenia – Jasno Wysokość uprawy – 1100-1800 m n.p.m. Odmiana Botaniczna – SL-34, Batian, Ruiru 11, SL-28 Punktacja SCA – 88 pkt. Rekomendacja parzenia – aereopres, french press, drip/przelew ręczny
Wyjątkowej jakości kawa Geisha. Bezkompromisowa jakość utrzymana na każdym etapie produkcji. Soczysta, wypełniona nutami owoców marakui, ananasa, mango z akcentem słodyczy waty cukrowej.
Kraj pochodzenia – Panama Region – Volcán, Chiriqui 100% Arabika Wysokość upraw – 1700 m n.p.m Odmiana botaniczna – Geisha Obróbka ziarna – Natural Stopień palenia – Jasno Rekomendacja zaparzania – drip/przelew ręczny