Wyświetlanie 1–12 z 63 wyników

Dodaj do listy zakupów

Kawa Chocolate Pride Espresso

31,24 124,94 

Kawa Chocolate Pride Espresso

Zbalansowana o niskiej kwasowości i wyraźnym aromacie czekolady i orzechów. Doskonała jako espresso oraz jako podstawa do kaw mlecznych.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka

Dodaj do listy zakupów

Kawa Colombia Supremo

32,88 125,28 

Kawa Colombia Supremo

. Zbalansowana kawa o smaku czekolady i karmelu oraz niskiej kwasowości. Idealna do espresso.

Kraj pochodzenia – Kolumbia
Region – Cauca
Plantacja – Popayan
100% Arabika
Wysokość upraw – 1200-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna – Caturra, Typica, Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Washed
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress

Dodaj do listy zakupów

Kawa Gold Jungle Blend

33,22 132,91 

Kawa Gold Jungle Blend

Zbalansowana o pełnym body, bardzo niska kwasowość. Gorzka czekolada, karmel.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Indie, Nikaragua
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopres, french press

Dodaj do listy zakupów

Kawa Latte Master Blend

33,36 133,43 

Kawa Latte Master Blend

Słodka, ciepły profil smakowy. Idealna do mleka. Czekolada, fistaszki.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Indie, Gwatemala
100% Arabika
Odmiana botaniczna – Mix
Metoda obróbki ziaren – Mix
Stopień palenia – Ciemno
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, areopress

Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Peaberries Mocca

31,25 125,02 

Kawa Brazil Peaberries Mocca

Ziarna Peaberry stanowią około 5% zbiorów. Kawa o przyjemny aromacie karmelu i gorzkiej czekolady o zrównoważonej kwasowość jabłka, papai, brzoskwini i skórki pomarańczy z dotykiem miodu i nutą orzechów. Intensywny after taste, idealna do kawiarki.

Kraj pochodzenia – Brazylia
Region – Minas Gerais
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Pulped Natural
Rekomendacja zaparzania – kawiarka, aeropress

Dodaj do listy zakupów

Kawa ziarnista Cuba Serrano Lavado

34,62 131,98 

Kawa ziarnista Cuba Serrano Lavado

Nisko kwasowa z przeważającą nutą migdałów z karmelem. Lekko słodkawa.

Kraj pochodzenia – Kuba
Region – Granma
100% Arabica
Stopień palenia – Ciemno
Obróbka ziarna – Washed
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, french press, aeropress

Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Colombia Excelso Swiss Water

41,88 159,54 

Kawa Decaf Colombia Excelso Swiss Water

Słodkawy posmak karmelu z nutami limonki. Kawa pozbawiona kofeiny w 99%, tylko przy użyciu wody. Idealna dla kochających smak kawy, którzy nie potrzebują kofeiny.

Kraj – Kolumbia
100% Arabica
Odmiana botaniczna – Caturra, Typica
Stopień palenia – Ciemno
Metoda obróbki ziaren – Swiss Water
Rekomendacja zaparzania – Ekspres, Kawiarka, Aeropress

 

kawa organiczna arabicakawa Organic Peru Amazonas
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Organic Peru Amazonas

32,52 123,92 

Kawa Organic Peru Amazonas

Organiczna kawa o średniej kwasowości i subtelnym body. Doskonale zbalansowana z aromatami orzechów i słodkich owoców egotycznych.

Kraj pochodzenia –  Peru-Mendoza, Amazonas
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia –  Średnio
Rekomendacja parzenia – ekspres, kawiarka, areopres, french press, drip-przelew ręczny

Kawa Indonesia Flores BeiposoBrak produktu
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Indonesia Flores Beiposo

40,09 152,73 

Kawa Indonesia Flores Beiposo

Słodka orzechowa ze szczyptą ostrości. Nuty czekoladowe przeplatają się z delikatnymi cytrusami.

Kraj pochodzenia – Indonezja wyspa Flores
Region – Beiposo – Ngada Regency- East Nusa Tenggara
Plantacja – Flores Beiposo
100% Arabika
Wysokość upraw – 1300-1600 m n.p.m
Odmiana botanicznaS-795
Metoda obróbki ziaren – Washed
Rekomendacja zaparzania – kawiarka, areopres, prench press, drip

Kawa Nicaragua Olomega
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Nicaragua Olomega

30,32 115,50 

Kawa Nicaragua Olomega

Kawa o słodkim czekoladowym aromacie z cytrusowym odcieniem, delikatnym miodowym posmakiem i ledwo wyczuwalnej kwasowości.

Kraj pochodzenia – Nikaragua
Region – Jinotega
100% Arabica
Obróbka ziarna – Washed
Stopień palenia – Ciemno
Zalecane przygotowanie – ekspres, kawiarka, aeropress

Kawa Brazil Daterra Sunrise
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Brazil Daterra Sunrise

40,84 155,72 

Kawa Brazil Daterra Sunrise

Głęboki orzechowy smak, czysty i rześki. Kwasowość cytrynowa i łagodne body. Nuty orzechów, czekolady, owoców, słodki posmak wanilii i marcepanu.

Kraj pochodzenia – Brazylia, Minas Gerais
100% Arabica
Stopień palenia – Średnio
Odmiana botaniczna – Bourbon
Metoda obróbki ziaren – Natural
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress, frenchpress, przelew/drip ręczny

Kawa Decaf Colombia Medellin
Dodaj do listy zakupów
Dodaj do listy zakupów

Kawa Decaf Colombia Medellin

33,89 129,09 

Kawa Decaf Colombia Medellin

Kawa bezkofeinowa o zrównoważonym smaku z akcentem czekoladowo-orzechowym, średniej kwasowości.

Kraj – Kolumbia
Region – Medellin
100% Arabica
Stopień palenia – Ciemno
Metoda obróbki ziaren – Decaf MC
Rekomendacja zaparzania – ekspres, kawiarka, aeropress