Logowanie Rejestracja

Microlots

Mocrolots Gorilla CoffeeMicrolot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji.

Załóżmy, że masz sad jabłkowy.

Większość drzew w sadzie produkuje wspaniałe jabłka. Jednak w jednym obszarze twojego sadu jest to jedno miejsce, w którym jabłka są niesamowicie wspaniałe. Drzewa w tym małym obszarze produkują bardziej soczyste. Bardziej soczyste jabłka niż reszta sadu. Zasadniczo wszystkie owoce z całego sadu są mieszane i sprzedawane razem, umieszczając najlepsze jabłka w tych, które są bardziej standardowe.

Ale co, jeśli sam wybierzesz najlepsze jabłka, zanim pójdą na rynek i sprzedadzą je osobno? To pomysł na microlot.

Kawy, które wchodzą w skład baneru microlot, różnią się pod względem swojej wyjątkowości i smaku. Są po prostu “wyjątkowe”. Uwielbiamy nasze kawy … i myślimy, że Ty też. Nie wstydź się. Rozkoszuj się w naszych microlotach. Nie zapomnij też o bliskich 🙂

Microlot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Ziarna pochodzące z danego miejsca, są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji.

Drzewa kakaowe dające te niepowtarzalne owoce traktowane są ze szczególną troską, a podejście do zbiorów jest zindywidualizowane. Dzięki temu pozyskana kawa charakteryzuje się wyjątkowo wyrafinowanym smakiem.

Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji. Zbiór microlotów wynosi zazwyczaj 10-75 worków.Microlot to ziarna o wyjątkowych cechach, występujące w obrębie jednej plantacji. Ziarna pochodzące z danego miejsca, są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji.

Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Drzewa kakaowe dające te niepowtarzalne owoce traktowane są ze szczególną troską, a podejście do zbiorów jest zindywidualizowane. Dzięki temu pozyskana kawa charakteryzuje się wyjątkowo wyrafinowanym smakiem. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji. Zbiór microlotów wynosi zazwyczaj 10-75 worków.

Wyświetlanie wszystkich 2 wyników

preloader