Logowanie Rejestracja

Gorilla Coffee ICE drinks


Gorilla Coffee ICE drinks – receptury

 

Wakacyjna pogoda zawitała do nas wyjątkowo wcześnie. Na gorące dni przygotowaliśmy dla Was cykl, w którym przedstawimy receptury na kawy mrożone. Drinki z kawą można podzielić na: short drinki o objętości do 100 ml, long drinki o objętości 200-250 ml. W technikach przygotowania drinków będziemy prezentowali: drinki budowanie na kościach lodu, mieszane, drinki shakowane, drinki blendowane. Na początek mamy recepturę dla miłośników espresso. Zapraszamy 🙂


1. Gorilla Coffee ICE shot

 

Potrzebujemy:

1 kulę lodową lub kości lodu
syrop klonowy
śmietankę słodką 18%

Przygotowanie: Szklankę z kula lodową lub kośćmi lodu zalewamy podwójnym espresso Chocolate Pride Espresso. Do lodu i espresso wlewamy 10 ml syropu klonowego, następnie dopełniamy 20 ml śmietanki. Składniki delikatnie mieszamy. Drink będzie miał przyjemy i delikatny smak gęstego espresso. Smacznego 🙂

 


2. Power Coco

 

Potrzebujemy:

1 x Espresso Gorilla Power Bean
40 ml wódki kokosowej premium
20 ml Grand Marnier
30 ml śmietanki
15 ml syropu cukrowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub mocnego słoika wypełnionego lodem.

Energicznie szejkujemy.

Gotowy drink przelewamy do szklanki wypełnionej lodem.


3. Italian BUZZ

 

Ta propozycja to 50% na 50% – deser lub drink – sami zdecydujcie. Próbujcie, nie zawiedziecie się 🦍☕🍧

1 x espresso Espresso Columbia Supremo
40 ml Zacapa Rum
10 ml syropu cukrowego
kogel mogel z 2 żółtek i 120 gramów mascarpone
truskawki do dekoracji

Przygotowanie:
Mieszamy espresso z Zacapą i syropem cukrowym, po czym wstawiamy do zamrażalnika (do mocnego schłodzenia). Następnie przygotowujemy kogel mogel i mieszamy go z mascarpone do uzyskania płynnego sosu. Na pokruszone biszkopty wylewamy schłodzony alkohol z espresso, następnie kogel mogel.
Dodajemy truskawki, oprószamy startą czekoladą i… palce lizać! 🙂



4. Gorilla Chocolate Mint

 

Potrzebujemy:

1 x podwójne espresso Power Bean
40 ml śmietanki 18%
1 płaska łyżeczka kakao
4 kostki brązowego cukru
6 listków mięty
10  kostek lodu
truskawki do dekoracji

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania gładkiego płynu. Przelewamy do szklanki.
Dekorujemy truskawką.


5. Gorillas like bananas

 

Potrzebujemy:

1 x espresso Organic Monkey
40 ml śmietanki 18%
10 ml syropu o smaku słonego karmelu
10 ml syropu o smaku waniliowym
1 x mały banan
1 x 80 ml śniegu zrobionego w blenderze z kostek lodu
truskawki lub banany do dekoracji

Przygotowanie:

Wszystkie składniki (z wyjątkiem śniegu) blendujemy do uzyskania musu. Przelewamy do szklanki wypełnionej śniegiem.
Dekorujemy truskawką lub bananem.




6. Cold brew – Ethiopia Biftu Gudina

 

Cold Brew przygotowana w Gina https://gorillacoffee.pl/produkt/gina-smart-coffee-instrument/

Stosunek kawy do wody 1:15
35 gramów średnio zmielonego ziarna wsypujemy do Giny. Do drippera wsypujemy lód i zalewamy zimną wodą (w sumie 525 gramów).

Ustawiamy krople – jedną co 1.5 sekundy i po 2:24 minutach mamy genialny Cold Brew Biftu Gudina. Serwujemy na lodzie.
Powstaje napój delikatny, z wyważoną goryczką i kwasowością, pozostawiający przyjemny finisz.

Przynosi zastrzyk energii i orzeźwienia.

 



7. Spring Energy Cold Brew

 

Cold Brew przygotowana w Gina https://gorillacoffee.pl/produkt/gina-smart-coffee-instrument/

Potrzebujemy:

Cold brew Ethiopia Biftu Gudina
15 ml syropu Passion Fruit
15 ml syropu z żurawiny
10 ml soku z limonki
Plastry limonki
Lód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki szejkujemy. Przelewamy na kostki lodu.

 



8. Organic Peanut Butter Ice Coffee 🥜

 

Potrzebujemy:

Espresso Organic Monkey
100 ml mleka migdałowego
1 łyżkę masła orzechowego
Cukier kokosowy do smaku
Lód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy z lodem.

Fantastyczny – ekologiczny – zastrzyk energii na gorące dni 🙂

 



9. Bitter Costa Rica Ice Coffee ❄

 

Potrzebujemy:

70 ml Cold Brew Costa Rica Tarrazu Gorilla Coffee
70 ml tonic
5 ml soku z cytryny lub limonki
Owoce w plastrach: truskawki, limonka, cytryna
Syrop cukrowy do smaku

 

Przygotowanie:

Składniki wlewamy do szklanki z lodem, mieszamy.

Orzeźwiający, gaszący pragnienie drink na słonecznie dni i nie tylko 🙂



10. Raspberry Vanilla Coffee Smoothie

 

Potrzebujemy:

2 x experssso Organic Brazil – Fazenda Camocim
2 gałki lodów waniliowych
100 ml mleka
100 gramów malin
10 ml syropu waniliowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania smoothie.

 


preloader